Hulp bij bedrijfsopvolging

Bij een overname kom je voor belangrijke vragen en keuzes te staan. Wat is het bedrijf waard? Wat zijn je plannen voor de toekomst? Hoe regel je het fiscaal, met de bank én met de rest van het gezin? Hoe ga je om met je eigen en elkaars emoties? Hoe voorkom je conflicten en leer je opkomen voor jezelf?

ZLTO weet als geen ander wat er allemaal komt kijken bij een overname. We helpen alle betrokkenen de juiste beslissingen te nemen en maken alles bespreekbaar. In begrijpelijk taal, gewoon aan de keukentafel.

Wij kijken verder dan de cijfers

Er zijn meer partijen die adviseren bij bedrijfsovername. Vaak uiterst deskundig, vanuit puur financieel perspectief. Onze adviseurs vliegen het wezenlijk anders aan. Natuurlijk bekijken we of je plannen financieel haalbaar zijn en hoe we optimaal gebruik kunnen maken van de actuele regelingen. Maar we kijken ook naar je plannen en de bedrijfsvoering, vanuit onze kennis van de sector. Bovendien weten we hoe belangrijk het is om alle betrokkenen mee te nemen in het proces. En dat er naast argumenten vaak persoonlijke emoties en twijfels spelen. Voor ons zijn de cijfers nooit leidend. Dat zijn jij, je familie en je eventuele partner.

Je eigen ZLTO jongerencoach

Bij Jong ZLTO kies je als opvolger je eigen jongerencoach, waarmee je tijdens het overnameproces kunt sparren over de zaken die je bezighouden en de beslissingen waar je voor staat. De jongerencoach kijkt mee of je op het goede spoor zit, ondersteunt je bij je persoonlijke ontwikkeling en kan je ook helpen bij het opstellen van een bedrijfsplan. ZLTO hanteert hiervoor een speciaal jongerentarief.

Alle specialismen in huis

Je kunt ook direct aankloppen bij één van onze specialisten. Bijvoorbeeld als het gaat om de financiële, fiscale en juridische begeleiding en afwikkeling of om de taxatie van onroerende zaken en productierechten en het wijzigen van contracten. Ook kun je onze kennis inschakelen op het gebied van milieu- en bouwvergunningen, ruimtelijke procedures, marketing voor agrarische bedrijven en bedrijfsontwikkeling. Uiteraard kunnen je partner en je familie even goed op ons rekenen voor begeleiding. Aan de hand van familiegesprekken loodsen we jullie samen stap voor stap door het proces. Ook adviseren we je ouders over hun nalatenschap in relatie tot de overname en kunnen ze deelnemen aan ‘Een nieuwe start’, onze studiedagen voor bedrijfsbeëindigers.

Leren met en van elkaar

Vind je het prettig om met anderen ervaringen uit te wisselen, teken dan in voor één van de cursussen die wij aanbieden rond bedrijfsovername:

Bedrijfsovername, hoe dan? - voor opvolgers, familie en partners          
Wat je als opvolger moet weten
Een nieuwe fase, een ander leven? - voor ouders van opvolgers
Mijn broer/zus stapt in het bedrijf - voor broers en zussen van opvolgers
Mijn partner is/wordt boer(in) - voor partners van opvolgers