Cursussen van Jong ZLTO

We bieden jonge ondernemers (in spé) een breed scala aan cursussen en werkbijeenkomsten. Bekijk hieronder het aanbod.

Bedrijfsovername, hoe dan?

voor opvolgers, familie en partners
Een startbijeenkomst voor opvolgers en andere betrokkenen om gevoel te krijgen bij het overnameproces. Wat komt er zoal bij kijken? Waar moet je voor waken? Hoe pak je
het aan?

Duur: één avond.
Deelname is kostenloos..

Wat je als opvolger moet weten

We behandelen het overnameproces, de te kiezen rechtsvorm (maatschap of VOF) en de samenwerking met je ouders. Ook je persoonlijkheid en ondernemerschapskwaliteiten nemen we onder de loep. Verder gaan we uitgebreid in op de financiële en fiscale aspecten. Is het ook haalbaar voor jou en voor je ouders? En hoe zie je de toekomst van je bedrijf?

Duur: drie bijeenkomsten.
Kosten: € 195,- per deelnemer (ex btw).

Een nieuwe fase, een ander leven?

voor ouders van opvolgers
Eén avond over de financiële aspecten van een bedrijfsovername, zoals notaris, eigen inbreng, verdeling en pensioenvoorzieningen. Een tweede avond over de sociale kant van de zaak: loslaten van het bedrijf, nieuwe tijdsbesteding, samenwerking met de opvolger en eventuele partner en communicatie, ook andere kinderen.

Duur: twee avonden.
Kosten: € 50,- per deelnemer per avond (ex btw).

Mijn broer/zus stapt in het bedrijf

voor broers en zussen van opvolgers
We behandelen het overnameproces op hoofdlijnen en geven uitleg over de cijfers achtergrond van de overnamesom, inkomen uit bedrijf, balans en verlies- en winstrekening). Op het programma staan ook het sociale aspect, mogelijkheden tot schenking en het pensioen van de ouders.

Duur: één avond.
Kosten: € 50,- per deelnemer (ex btw).

Mijn partner is/wordt boer(in)

voor partners van opvolgers
In gesprek over jouw rol op het bedrijf, je verantwoordelijkheid, betrokkenheid en zeggenschap. Over je positie in de familie, je sociale leven en je baan. Over je beleving als outsider of insider op het boerenbedrijf. Hoe is het om te (gaan) wonen op een boerderij?

Duur: één avond.
Kosten: € 50,- per deelnemer (ex btw).