Voeding

De voerefficiëntietool berekent hoeveel meetmelk jouw koeien maken van één kilogram droge stof. Daarnaast kom je te weten wat de voerefficiëntie is op basis van stikstof en fosfaat.

ts14-maurice_hanegraaf-2460

Naast de voerefficiëntie wordt met deze tool ook het voersaldo berekend. Zo krijg je inzicht in de opbrengsten en kosten van het voer. De voerefficiëntie heeft een grote invloed op het BEX-voordeel.

Verder worden de andere factoren die een grote invloed hebben op het BEX-voordeel ook berekend en geanalyseerd, zoals het stikstof- en fosfaatgehalte in het voer. Je krijgt op deze manier eenvoudig inzicht in jouw voerefficiëntie. En daardoor kan je makkelijk de link leggen met resultaten uit de KringloopWijzer en daarbij sturen op jouw mestmanagement.


OPTIcow-dashboard

Bij het bespreken van jouw data die is samengevat in het OPTIcow-dashboard komen onder andere de voerefficiëntie, rantsoensamenstelling, stikstof- en fosfaatbenutting en VEM per kg droge stof aan bod.

Als voerefficiëntie een thema is waar je jouw bedrijf op wilt optimaliseren kan je met een adviseur de voerefficiëntietool gaan invullen. Tijdens het invullen ervan stel je doelen op. Later checken we dan weer of je efficiëntie ook daadwerkelijk is verbeterd.

Op het OPTIcow-dashboard vind je gegevens om de voerefficiëntie in beeld te krijgen. Onder andere rantsoensamenstelling, stikstof- en fosfaatbenutting en VEM per kg droge stof.

Ik heb interesse in de voerefficiëntietool of wil graag meer informatie
Wij vertellen je graag meer! Neem contact op met Teun van Oosterhout van ZLTO via teun.van.oosterhout@zlto.nl.

Meer over opticow