OPTIcow: een complete strategie voor je melkveebedrijf

Ken je koeien, verbeter je bedrijf!

zlto---marktteams---opticow---jeroen-en-emiel-nabuurs---adviseur-rik-vlemminx-064338

OPTIcow is dé tool voor het kiezen van de strategische koers door middel van een advies op maat. Met de hoofdthema’s:

  1. veemanagement
  2. mineralenkringloop
  3. financieel

krijg je jouw gehele bedrijfsvoering in beeld. Zo kan je beter geïnformeerd je keuzes maken. Alle data staan op één overzichtelijk dashboard. Binnen ieder thema kun je kiezen hoe ver je de diepte in gaat met de aanvullende opties.

Als je OPTIcow aanschaft krijg je een rapportage van de gegevens over de 3 bovengenoemde onderwerpen. Je kunt vervolgens kiezen voor individuele strategische begeleiding of je kunt deelnemen aan een studiegroep. Doordat we de gegevens ook op ons dashboard presenteren kan je met begeleiding makkelijk en snel verbanden leggen. Je kan cijfers van jouw bedrijf vertalen naar praktische handvaten en vergelijken met die van andere bedrijven om te optimaliseren in de stal! Snel en overzichtelijk managen!

Lid of bestuurder van een studieclub Melkvee? Kijk hier voor het aanbod themabijeenkomsten welke ZLTO voor jouw studieclub kan organiseren.

Hoe werkt OPTIcow?

Tijdens een kennismakingsgesprek brengen we jouw behoeftes in beeld en kunnen we het juiste OPTIcow-pakket voor jou samenstellen. Het is ook mogelijk om een onderdeel uit OPTIcow los af te nemen. Een overzicht van ons aanbod:

Mineralenkringloop Veemanagement Financieel


Wie gebruikt OPTIcow?

OPTIcow is voor iedere melkveehouder die overzicht wil over alle beschikbare data op zijn bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om data over de thema’s veemanagement, mineralenkringloop en financieel globaal te bekijken en bespreken of je kunt op bepaalde thema’s dieper in gaan.

Welke voordelen biedt de OPTIcow-aanpak?

Met de OPTIcow-aanpak ben je voorzien van onafhankelijk advies en een overzicht op maat onder één dak. Hoe jij jouw bedrijf wil managen staat bij ons altijd voorop! Omdat wij op ieder onderwerp specialisten hebben kunnen wij je voorzien van een compleet en waardevol advies afgestemd op jouw bedrijf.

Waar kan ik terecht met vragen?

Heb je een vraag over OPTIcow, vul je gegevens en jouw vraag hieronder in en wij zullen hem zo snel mogelijk beantwoorden.

 

Naam:
Adres:
Telefoonnummer:
E-mailadres
Vraag:

Wist je dat..

  • De gemiddelde melkproductie per koe per dag van OPTIcow deelnemers in 2016 29 kg was
  • Het celgetal van de gemiddelde OPTIcow deelnemer gedaald is van 174 in 2014 naar 149 in 2016.
  • De afkalfleeftijd van de vaarzen bij de OPTIcow deelnemers gemiddeld is gedaald van 25,7 in 2014 naar 24,2 in 2016

Bespaar met Kringloopwijzer

Een belangrijk onderdeel van OPTIcow is de Kringloopwijzer, waarmee diverse besparingen mogelijk zijn.

Omdat de Kringloopwijzer de ontwikkelruimte van je bedrijf mede bepaalt, is het goed invullen ervan specialistenwerk.

Lees meer over de kringloopwijzer.

Onze leden vertellen

Producten en diensten

Veemanagement

Dat het goed gaat met jouw koeien is één van de belangrijkste dingen op je bedrijf. Juiste keuzes maken op het gebied van veemanagement is daarom essentieel.

Met de OPTIcow-rapportage krijg je inzicht in technische onderwerpen als melkproductie, gegevens over aanwezige en afgevoerde koeien, de levensduur en diergezondheid. Verschillende onderwerpen kunnen worden geoptimaliseerd op dit thema. Wij hebben specialisten die jou kunnen helpen met:

Mineralenkringloop

Je wilt inzicht in de mineralen op jouw boerderij. Door je mineralenkringloop goed te beheren nemen de verliezen af die schadelijk zijn voor het milieu. Met een OPTIcow-rapportage kan je de stromen inzichtelijk maken. Je komt te weten waar verbeteringen mogelijk zijn om bijvoorbeeld fosfaat- en stikstofstromen te optimaliseren. Kun je hulp gebruiken op het gebied van de mineralenkringloop? ZLTO kan je helpen op de volgende thema’s:


Financieel

Scoor je goed op de thema’s veemanagement en mineralenkringloop, dan zie je dat terug in het financiële resultaat. Met een OPTIcow-rapportage wordt op een praktische manier gekeken naar de verbinding tussen de technische en financiële resultaten om de bedrijfsvoering te optimaliseren. Op financieel gebied ben je bij ons aan het juiste adres als het gaat om:

Sectorspecifieke diensten en productenMelkveehouderijDataSectorspecifieke diensten en producten