Betrek je klanten bij de winkel

IMG_9018 met rood shirt bij potjes - Copy.JPG

Het begon ooit als klein boerderijwinkeltje, waar Ma van Hoek van achter een tafeltje soeptomaten verkocht. Inmiddels is Natuurlijk Henriëtte uitgegroeid tot een biologische winkel waar men terecht kan voor een uitgebreid assortiment van eigen en lokale producten, complete maaltijden en deskundig advies.


Dit uitgebreide assortiment moet voor Henriëtte van Hoek aan twee maatstaven voldoen. “Ten eerste moet het biologisch gecertificeerd zijn. Zelf zijn we als tuinbouwbedrijf in 2015 biologisch gegaan, en zagen we de kans een eigen ecoplaza te openen. Zoiets was er nog niet onze regio”. Het eigen biologische aanbod is naast het tuinbouwbedrijf inmiddels uitgebreid met een voedselbos vol fruit, en binnen een aantal jaar ook noten. “het is mooi dat je het allemaal zelf zo dichtbij kunt telen.”

De tweede maatstaf is lokale productie. Wat niet van het eigen bedrijf komt, komt van lokale biologische ondernemers. Henriëtte: “We hebben veel seizoensproducten en maken veel zelf in onze verwerkingskeuken. Of klanten nu een hele bloemkool of een kant-en-klare pizza of salade kopen, ze kunnen er vanuit gaan dat het én biologisch én lokaal geproduceerd is”.

Natuurlijk Henriëtte is er voor én door haar klanten. In advies over producten, maar ook in bewustwording en duurzaamheid. “We stimuleren klanten om eigen verpakkingen mee te nemen door hier bijvoorbeeld korting tegenover te stellen. Andersom hebben we ook kritische klanten die vragen waarom bepaalde producten nog in plastic worden verpakt. Ook hebben we op basis van feedback van klanten een eigen watertap met plasticvrij statiegeldsysteem aangelegd. Dat is goed, want we moeten samen de transitie door”, besluit Henriëtte.