Inspiratietour: Lekker en lokaal in de toekomst

Na het succes van de eerste inspiratietour organiseert de Korte Keten Academy van ZLTO op 31 oktober de tweede inspiratietour ‘Lekker en lokaal in de toekomst’. De tour is speciaal voor Brabantse ondernemers met een boerderijwinkel of delicatessenzaak.

IMG_9018 met rood shirt bij potjes - Copy.JPG

Na de eerste inspiratietour in maart gaven de deelnemers aan het zeer waardevol te vinden om regelmatig een kijkje te nemen bij collega-boerderijwinkels. ‘Zeker als je dat gezamenlijk met professionals onder elkaar doet, zie en hoor je veel meer dan alleen.’

Want hoe zorg je dat consumenten naar je boerderijwinkel blijven komen en kopen? Of op welke wijze is uit te breiden met andere verkoopconcepten om nieuwe klantgroepen te bereiken? En hoe is meer te automatiseren en onbemand te organiseren?

Inspiratie ophalen bij andere winkels en deskundigen is essentieel om de eigen winkel, het assortiment en de service verder te ontwikkelen. En dat is precies wat de inspiratietour biedt.

Programma

  • Tijdens deze inspiratietour bezoeken we een boerderijwinkel met een prijswinnend en breed assortiment: Natuurlijk Henriette in Dongen.
  • Het tweede bezoek is aan Luysterburg in Heerle. De familie heeft inmiddels de derde onbemande boerderijwinkel voor ‘kraakverse boodschappen direct van het land’ geopend.
  • Ook sluit Buy Fresh aan. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het verder professionaliseren van de verkoop van lokale voedselproducten.
  • Een van de spreker is Gerard Titulaer van Oregional. Deze boerencooperatie bestaat al meer dan tien jaar en heeft een vaste klantenkring in horeca, retail, catering en zorginstellingen in de regio Arnhem/Nijmegen. Kwaliteit, gezondheid en verduurzaming zijn belangrijke thema’s.
  • Drees Peter van den Bosch, CEO van de culinaire cateraar Hutten en voorzitter van de Taskforce Korte Keten. Hij gaat in op de samenwerking in de korte keten en de uitdagingen in logistiek.
  • Daarnaast is in het programma tijd ingeruimd om bij te praten, te netwerken en van elkaars producten te proeven.

De dag is van 9 tot 17 uur. Met lunch en ter afsluiting een borrel en proeverij.

Neem je zakelijke relatie mee

Iedere korte keten ondernemer die deelneemt aan de inspiratietour mag een (potentiële) zakelijke verkooprelatie meenemen. Bijvoorbeeld iemand met een eigen delicatessenzaak of boerderijwinkel waar je jouw producten aan verkoopt of wilt gaan verkopen. Een unieke gelegenheid om samen inspiratie op te doen.

Proeverij

Trots op je product en/of op zoek naar extra verkoopunten? Laat het de deelnemers proeven. Tijdens de borrel is er ruimte voor het presenteren van boerderijproducten.
Meld je proeverij aan en breng op de dag zelf het product mee. De crew zorgt dat jouw product wordt geserveerd tijdens de borrel. Een eigen folder, flyer of visitekaartje maakt het geheel af.

Bijdrage

Voor één persoon: 75 euro, excl btw. Niet-leden: 100 euro, excl. btw

Neem je een zakelijke verkooprelatie* mee: 25 euro extra (excl. btw) 

* Het gaat hier om een externe, zakelijke verkooprelatie, zoals iemand met een eigen delicatessenzaak of boerderijwinkel waar je jouw producten aan verkoopt of wilt gaan verkopen.
Partners, medewerkers of familieleden vallen hier niet onder. Zij kunnen wel mee voor een bedrag van 75 euro per persoon (niet-lid: 100 euro) indien de groepsgrootte dit toelaat.

Vroegboek-actie

Meld je snel aan! Iedereen die zich vóór 15 september aanmeldt, maakt kans op een van de twee coachingsvouchers van 2 uur. De vouchers geven recht op ondersteuning bij het oppakken van een vervolg naar aanleiding van de opgedane inspiratie bij de tour.

Aanmelden voor 3 oktober

Klik hier om jezelf en je zakelijke verkooprelatie aan te melden. Aanmelden kan tot 3 oktober 2022.

Meer weten?

Meer informatie over de inspiratietour Lekker en lokaal in de toekomst? Kijk op de website of neem contact op met coördinator Mariska van Koulil via de mail of telefoon 06 835 008 68.

Korte Keten Academy

Deze inspiratietour is onderdeel van de Korte Keten Academy. Het doel is Brabantse agrarisch ondernemers in de korte voedselketen te stimuleren om zich verder te professionaliseren. De Korte Keten Academy heeft losse workshops, de marketing kickstarter, de Korte Keten Booster en biedt advies en persoonlijke coaching. Al deze onderdelen zijn ook los van elkaar te volgen. De onderdelen van de Korte Keten Academy zijn toegankelijk voor zowel ZLTO-leden als niet-leden.

 

Dit is een POP3-project gefinancierd door ZLTO en het Europese Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.