BodemUP wedstrijd: Aan de slag met jouw bodem!

De bodem is de basis van het boerenbedrijf en krijgt ook in de politiek steeds meer aandacht. In het ZLTO-gebied zijn honderden agrarische ondernemers aan de slag gegaan met maatregelen vanuit het project BodemUP om hun percelen te verbeteren, de ideeën hoe we nog verder kunnen verbeteren zijn talrijk. Hierop mogen we trots zijn, en onze ervaring breed verspreiden met collega’s en partners.


Met jouw inzending laat je zien hoe jij beter bodembeheer in de praktijk brengt. Je maakt ook nog eens kans op diverse prijzen. De 20 beste inzendingen winnen een BodemUP toolbox ter waarde van ongeveer 500 euro en de nummers 1, 2 en 3 mogen aanvullende prijzen verwachten.

Wat moet je doen?

Verstuur jouw idee om de bodem te verbeteren in een creatief jasje uiterlijk 31 mei via onderstaand invulformulier. We beoordelen de inzending op creativiteit van de boodschap, inventiviteit van de aanpak en de mate waarin jij jouw netwerk en collega's hebt betrokken bij de uitvoering. Denk voor jouw inzending aan een filmpje, gedicht, foto of brief en inspireer ons met jouw allerbeste idee over hoe we de Brabantse bodems verder kunnen verbeteren! 

Wat kun je winnen?

De allerbeste inzending wint prijzen t.w.v. ongeveer 4.500 euro. Voor de nummers 2 en 3 hebben we respectievelijk prijzen t.w.v. ongeveer 2.500 euro en 1.500 euro klaarstaan. Ook krijgen de beste twintig inzendingen een BodemUP toolbox t.w.v. ongeveer 500 euro 

Daarnaast krijgen de beste inzendingen een bezoekje van het filmteam van ZLTO en we maken een inspirerend filmpje over jouw bedrijf en jouw bodem. 

Wanneer is de prijsuitreiking?

LET OP: vanwege het achterblijvend aantal aanmeldingen hebben we moeten besluiten het BodemUP veldsymposium te verplaatsen. De nieuwe datum wordt later bekend gemaakt. De prijsuitreiking is tijdens het BodemUP veldsymposium. De juryleden maken we later bekend. 

Inschrijven

Voorwaarden

  • Je bent agrarisch ondernemer of loonwerker in Noord-Brabant en je bewerkt of beheert agrarische grond. 
  • Je stemt ermee in dat wij jouw inzending gebruiken voor communicatie doeleinden van ZLTO of ons publieksplatform Dichterbij de Boerderij. 

Bekijk alle voorwaarden via deze link.