banner akkerbouw

Grondwater oppompen vergunning

Wanneer u grondwater oppompt was het voorheen noodzakelijk om een vergunning te hebben, maar met het nieuwe beregeningsbeleid het kan in veel gevallen ook al voldoende zijn om een melding te maken: ZLTO adviseert en ondersteunt u hierbij. Als ondernemer in de groene ruimte is het niet altijd even eenvoudig om een vergunning aan te vragen. Soms blijkt een vergunning voor het oppompen van grondwater niet nodig, soms wel en soms is enkel een melding voldoende. ZLTO is een organisatie voor ondernemers in de groene ruimte en ondersteunt hen bij het realiseren van een duurzame positie in de markt en maatschappij. Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden bij ZLTO.

Grondwater oppompen: heb ik een vergunning nodig?

Gaat u grondwater oppompen en wilt u weten of u een vergunning nodig heeft? ZLTO ondersteunt u graag. De Brabantse waterschappen hebben flexibele mogelijkheden voor beregening. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat alleen een melding voldoende is van het grondwater oppompen in plaats van een vergunning. Er zit dan wel een voorwaarde aan deze flexibiliteit. U moet als ondernemer in de groene ruimte dan wel gebruik maken van waterbesparende maatregelen. Deze kunt u vastleggen in een Bedrijfswaterplan. Wij ondersteunen u graag bij het opstellen van een dergelijk plan. Bovendien voorzien wij onze leden graag van advies op maat over waterbesparende mogelijkheden op maat.

Word nu ook lid van ZLTO

Word nu ook lid van ZLTO en profiteer van vele voordelen. Heeft u nog vragen over onze diensten of over een vergunning voor het oppompen van grondwater? Laat het ons dan weten en bel naar 073-2173332 of 06-21232599.


Vrijblijvende informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht