Nieuwe voorzitter bestuur ZLTO: Wim Bens

Wim Bens (10)

Op 18 december stemde de Algemene Vergadering in met de voordracht van Wim Bens als nieuwe voorzitter van het bestuur van ZLTO en NCB. Hij start op 1 februari bij ZLTO om vanaf 1 april Hans Huijbers op te volgen als voorzitter. Op dit moment is hij directievoorzitter bij Rabobank Tilburg e.o. We zijn erg blij dat hij ZLTO komt versterken.

Wim gaat, samen met de andere bestuursleden, directeur Kathleen Goense en medewerkers van ZLTO verder werken aan de visie Boeren hebben een Oplossing. Het bestuur ziet er onder zijn leiding op toe dat ZLTO de komende jaren maximaal betekenisvol is op het erf van haar leden.

Hans Huijbers: “Het bestuur heeft met Wim Bens bewust een keuze gemaakt voor een ander profiel. ZLTO heeft in haar geschiedenis vaker een niet-boer als bestuurder gehad en ook dat zijn fases waar we met plezier op terug kijken. Het bestuur heeft alle vertrouwen in hem vanwege zijn gedreven persoonlijkheid en zijn passie voor onze sector en ik deel dat vertrouwen.”

Wim Bens (58) woont in Heesch. Hij studeerde SPD/HEAO-BE en haalde later zijn MBA-diploma op Nijenrode. Ook al is hij geen boer, de agrarische sector is een rode draad in zijn leven. Beide opa’s waren boer, dus zijn eerste stapjes waren op het boerenerf. Later kochten zijn ouders de boerderij. In 1992 kreeg hij zijn eerste directiefunctie en hij is sinds 2012 directievoorzitter bij Rabobank Tilburg e.o. Daarnaast is hij landelijk actief in diverse besturen en commissariaten zoals het Textielmuseum en het Regionaal Archief in Tilburg. In het verleden was hij commissaris bij woningcorporaties en betrokken bij het toenmalige kenniscentrum Agro & Co.

Verschillende functies als directeur en als toezichthouder maken hem een zeer ervaren bestuurder. En de combinatie met zijn verbindende kwaliteiten, gedreven persoonlijkheid en warme belangstelling voor de agrarische sector, maken dat het bestuur van ZLTO hem de functie van voorzitter van het bestuur van ZLTO toevertrouwt.

Wim kijkt ernaar uit om als bestuurder van ZLTO pal te staan voor de belangen van boeren en tuinders in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. In zijn loopbaan heeft hij jarenlang in het hart van de agri & food sector gewerkt. De laatste jaren werkte hij bij een grote stadsbank, dus hij zal tijdens zijn inwerkperiode ook snel beginnen met het actualiseren van zijn 'agrarische' kennis en te horen wat er leeft onder ZLTO-leden. Dat zal hij doen door met veel leden te praten.

Hans Huijbers zal de komende tijd zijn kennis en ervaring overdragen aan Wim zodat hij op 1 april ZLTO met een gerust hart kan achterlaten in de handen van Wim als nieuwe bestuurder en Kathleen Goense als directeur van ZLTO. ZLTO heeft er alle vertrouwen in dat dit duo de komende jaren de vereniging in goede banen zal leiden.

Gerelateerd nieuws

2
Akkerbouw
17
2
Biologische land
18
2
Boomteelt en Vaste planten
19
2
Fruitteelt
20
2
Glastuinbouw
21
2
Konijnenhouderij
22
2
Melkgeitenhouderij
23
2
Melkveehouderij
2
2
Multifunctionele landbouw
24
2
Paardenhouderij
25
2
Paddenstoelenteelt
27
2
Pelsdierenhouderij
28
2
Pluimveehouderij
26
2
Schapenhouderij
29
2
Varkenshouderij
30
2
Vleeskalveren
31
2
Vleesveehouderij
142
2
Vollegronds tuinbouw
32
6
Homepage
115