Voedselbeleving in de spotlight (West-Brabant)

Stel je eens voor... Jouw bedrijf met (h)eerlijke voedselproducten als publiekstrekker vol met verhalen. Waar de plek, jijzelf als ondernemer en de producten een belevenis zijn. Een locatie vol van verhalen en emoties met leuke dagrecreatie, een unieke overnachtingsgelegenheid, inspirerende workshops, smakelijke proeverijen, een verrassende pluktuin, gezellig terras en/of ambachtelijke winkel. Zie je het voor je? In Brabant kan het. Want goed eten, en eten beleven doe je immers in Brabant. Maar hoe vertel je jouw verhaal en hoe kunnen bezoekers het doorvertellen aan anderen?

dk-0807-vanuit-de-lucht_kampeerboerderij

Om meer bezoekers naar jouw bedrijf toe te krijgen en je te ondersteunen in je (online) presentatie heeft VisitBrabant i.s.m. ZLTO een trainingsprogramma ontwikkeld. Het bestaat uit een online-training (duur 1,5u) en een trainingsmiddag op locatie (duur 4 uur). Tijdens deze training bieden wij je hulp om wat bezoekers op jouw agrarisch bedrijf kunnen beleven onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Zo kunnen we met elkaar het publiek verleiden om jouw bedrijf te bezoeken. Heb je de training voltooid? Dan lift je mee op de marketing vanuit VisitBrabant, dat Brabant als foodregio op de kaart zet!

Klik hier om je direct aan te melden of lees eerst nog meer informatie. Het is ook mogelijk om op een andere datum deel te nemen:

Bij vragen is contact op te nemen met Mariska van Koulil tel 06-83500868.

Het trainingsprogramma focust zich op de volgende onderwerpen:

  • Gastvrijheid: Hoe bereik en verleid ik de (inter)nationale gast om mijn bedrijf te bezoeken.
  • Storytelling: hoe vertel jij het verhaal van jouw onderneming om bezoekers te inspireren en te verleiden om jouw bedrijf te komen bezoeken.
  • Duurzaam toerisme: Duurzaam ondernemen wordt met de dag belangrijker. Nu de trend duurzaam toerisme doorzet is het belangrijk om op een leuke manier jouw duurzame initiatieven te communiceren naar de gast.
  • Goed eten in Brabant: leer over de lange historie van voedselinnovatie en een rijke gastronomische traditie in onze mooie provincie
  • Best practices: laat je inspireren door voorbeelden van je collega’s om jouw agrifood beleving verder te kunnen optimaliseren.

Brabant heeft een unieke agrifood-positie: van grond tot mond, Brabant kent alle aspecten van de sector. Met een foodsector in de top van Europa, 23 Michelinsterren restaurants en een rijke traditie als makers en bereiders van heerlijk en eerlijk eten, hebben wij Brabanders veel om trots op te zijn. Samen met jou willen wij deze trots delen met de bezoeker. Door de cross-over te maken tussen agrifood en vrije tijd, nodigen we gasten uit om op culinaire ontdekkingstocht te gaan in onze mooie provincie en om kennis te maken met de Brabantse eetcultuur. Samen zetten wij Brabant als foodregio op de kaart.

Het trainingsprogramma ‘Jouw voedselbeleving in de spotlight’ is een initiatief van VisitBrabant en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) i.s.m. FoodUp! Brabant en Van Gogh National Park. De training is onderdeel van het provinciale programma Goed eten in Brabant. Het programma wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en is het Brabantse actieplan in aansluiting op het internationale project EUREGA: EUropean REgions of GAstronomy.

 

Het Brabantse EUREGA-actieplan focust zich op het versterken van duurzame, innovatieve en streekgebonden initiatieven. Om Noord-Brabant nog meer op de kaart te zetten als trotse regio met een aansprekend voedselaanbod werken we samen om bijzondere en vernieuwende foodconcepten, de Brabantse eetcultuur en duurzaam streekgebonden producten onder de aandacht te brengen. Met elkaar willen we bezoekers uit Brabant en van verder weg inspireren om dit bijzondere aanbod te leren kennen en te genieten van de Brabantse gastvrijheid die ermee gepaard gaat.