Voedselbeleving in de spotlight (Oost-Brabant)
Goed eten doe je in Brabant. Als agrarische ondernemer met dagrecreatie, overnachtingsgelegenheid, workshops, proeverijen, een pluktuin, terras en/of winkel laat jij het beste zien waarom. Maar hoe presenteer jij jouw aanbod op een manier dat de gast/klant geïnspireerd raakt jouw locatie te bezoeken? Hoe denkt de (inter)nationale bezoeker en hoe kun je hen bereiken? Hoe kun je jouw aanbod laten aansluiten bij de wensen van je gasten?
Om meer bezoekers naar jouw bedrijf toe te krijgen en je te ondersteunen in je (online) presentatie heeft VisitBrabant i.s.m. ZLTO een trainingsprogramma ontwikkeld. Het bestaat uit een online-training (duur 1,5u) en een trainingsmiddag op locatie (duur 4 uur). Tijdens deze training bieden wij je hulp om wat bezoekers op jouw agrarisch bedrijf kunnen beleven onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Zo kunnen we met elkaar het publiek verleiden om jouw bedrijf te bezoeken. Heb je de training voltooid? Dan lift je mee op de marketing vanuit VisitBrabant, dat Brabant als foodregio op de kaart zet!
Klik hier om je direct aan te melden of lees eerst nog meer informatie. Het is ook mogelijk om op een andere datum deel te nemen:
Bij vragen is contact op te nemen met Mariska van Koulil tel 06-83500868.
Het trainingsprogramma focust zich op de volgende onderwerpen:
- Gastvrijheid: Hoe bereik en verleid ik de (inter)nationale gast om mijn bedrijf te bezoeken.
- Storytelling: hoe vertel jij het verhaal van jouw onderneming om bezoekers te inspireren en te verleiden om jouw bedrijf te komen bezoeken.
- Duurzaam toerisme: Duurzaam ondernemen wordt met de dag belangrijker. Nu de trend duurzaam toerisme doorzet is het belangrijk om op een leuke manier jouw duurzame initiatieven te communiceren naar de gast.
- Goed eten in Brabant: leer over de lange historie van voedselinnovatie en een rijke gastronomische traditie in onze mooie provincie
- Best practices: laat je inspireren door voorbeelden van je collega’s om jouw agrifood beleving verder te kunnen optimaliseren.
Brabant heeft een unieke agrifood-positie: van grond tot mond, Brabant kent alle aspecten van de sector. Met een foodsector in de top van Europa, 23 Michelinsterren restaurants en een rijke traditie als makers en bereiders van heerlijk en eerlijk eten, hebben wij Brabanders veel om trots op te zijn. Samen met jou willen wij deze trots delen met de bezoeker. Door de cross-over te maken tussen agrifood en vrije tijd, nodigen we gasten uit om op culinaire ontdekkingstocht te gaan in onze mooie provincie en om kennis te maken met de Brabantse eetcultuur. Samen zetten wij Brabant als foodregio op de kaart.