Kennissessie ondernemen met ketenpartners

mj-1901-hilvarenbeek-blonde-d-aquitaine_koe-(19)

Als vleesveehouder wil je de beste prijs-kwaliteitverhouding behalen voor jouw runderen. Laat je de afzet dan over aan anderen of wil je zelf de regie nemen?


Eén van de mogelijkheden is om aan te sluiten bij een marktconcept of om samen met andere veehouders een ketenconcept op te zetten. Wat komt daar allemaal bij kijken en wat doe je als je nog een stap verder wilt gaan? Is er wel ruimte voor een nieuw ketenconcept en hoe zet je dat op? We gaan hier dieper op in tijdens de kennissessie Hoe onderneem je samen met je ketenpartners op donderdagmiddag 15 juni.

Meld je hier meteen aan. Het aantal deelnemers is beperkt dus wees er snel bij!

Tijdens deze kennissessie bezoeken we Maatschap van Lieshout in Westelbeers. Dit is een inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw van de provincie Noord-Brabant. We ontvangen je in de nieuwe stal van de boerderij. Alle dieren liggen op stro in ruime hokken. De kalfjes kunnen bij de moeder zogen wanneer ze willen, maar ook de rust in een apart hok opzoeken. Deze nieuwe stal voldoet aan de normen voor de Maatlat Duurzame Veehouderij en is gecertificeerd met 2 Beter Leven-sterren.

Praktische invalshoek kennissessie Hoe onderneem je samen met je ketenpartners

In deze kennissessie komt vooral de praktijk aan het woord. Anja van Lieshout zal vertellen over hun deelname aan het concept Natuurvlees-Nederland. Ed Hendriks is namens dit ketenconcept aanwezig om inzicht te geven in deze ketensamenwerking en hoe je kunt deelnemen. Natuurvlees-Nederland heeft namelijk nog ruimte voor nog enkele veehouders.

Na de rondleiding over de boerderij neemt ervaringsdeskundige Jan Broenink ons mee in het nieuwe ondernemen: het organiseren van de afzet van je vlees via ketenconcepten. Jan heeft ruime praktijkervaring met onder andere de concepten Krullhet WroetvarkenEKO Holland Melk op Maat en Natuurboeren.

Uiteraard is er ruimte voor een gesprek en discussie. Die zullen geleid worden door ervaren ketenmanager Maurits Steverink.

Programma

12:45 uur: inloop en ontvangst in nieuwe stal;

13:00 uur: inleiding vanuit VleesveeNL en kennismaking;

13:15 uur: praktijkervaring verhaal van Van Lieshout;

13:35 uur: ketensamenwerking Natuurvlees (Ed Hendriks);

14:00 uur: rondleiding Van Lieshout;

14:45 uur: presentatie praktijkervaring ketenconcepten (Jan Broenink);

15:30 uur: afsluiting met proeverij;

16:00 uur: einde bijeenkomst.