Jacob en vrienden on tour, start je eigen leer-perceel of kijk mee

Precisielandbouw

Er komt veel op ons telers en kwekers af de komende jaren. Een aantal weten al wat ze willen proberen, anderen kijken liever mee. Kom naar een Making Sense middag laat je inspireren en start eventueel je eigen leerperceel plan met een van de aanwezige coaches. Is een eigen proef een jaar te vroeg? Sluit je dan aan bij een thema en kom kijken op velddagen.  


Jacob van den Borne is in 2010 begonnen met onderzoekers, adviseurs en 2 andere boeren met het beschikbaar stellen van een thuiskavel voor 10 jaar lang onder het motto: “Laat maar zien wat kan.”

Jacob heeft heel veel geleerd van experimenten op zijn thuiskavel. Wat werkt heeft hij opgeschaald in zijn teeltbedrijf. De afgelopen jaren heeft Jacob vooral vanuit het Praktijkcentrum voor Precisielandbouw laten zien en verteld wat de mogelijkheden zijn. Maar nu gaan Jacob en vrienden op pad bij derden om met hen zelf een leerperceel in te richten, kansen te zien en resultaat te verzilveren.

We gaan verspreid over (Limburg en) Brabant aan de slag met verschillende ondernemers voor 3 jaar. In deze periode gaan we jullie ondersteunen om de volgende stap te zetten op jullie eigen leerperceel. Daarnaast zoekt Jacob 9 loonwerkers/telers in Zuid Nederland die de komende paar jaar met een van hun percelen aan de slag willen om problemen op te lossen, kansen te pakken en als werkmethode toekomst bestendig te worden. We maken samen een meerjaren plan en verzamelen financiering.

Verder zijn er ook mogelijkheden om je aan te sluiten bij lopende projecten gerelateerd aan bemesting, bodembeheer en dataverwerking.

Zie je kansen, wil je iets met een bepaalde techniek, data of methode? Op 27 februari wil Jacob van den Borne met jou in gesprek! Het programma ziet er als volgt uit:

13:00-13.15 Inloop en welkom

13.15-14.30 Presentaties

14.30-15.00 Kleine projectenmarkt

15.00-16.15 Zelf aan de slag

16.15-17.00 Afsluitende borrel

Jacob van Borne.pngVDB campus.pnglogo DAW.png