Informatiebijeenkomst omschakelen naar biologische landbouw

zlto---3---bas-aarts---waardering-van-de-omgeving-133061

Op woensdag 15 februari van 10 – 12.30 uur organiseert FrieslandCampina, in samenwerking met ZLTO en de provincie Noord – Brabant, een informatiebijeenkomst voor melkveehouders die zich willen oriënteren op omschakelen naar biologische landbouw. De bijeenkomst wordt gehouden op het biologisch melkveebedrijf van Paul Schots, biologische boerderij de Hofstad Olen 13, 5694 NP Breugel.


Het gaat goed met onze biologische melkstroom! Daarom is FrieslandCampina op zoek naar meer leden die interesse hebben in de omschakeling naar biologisch. De bijeenkomst in Breugel is bedoeld voor melkveehouders die meer willen weten over wat een omschakeling naar biologisch inhoud. Past het bij u en bij uw bedrijf? De provincie Noord-Brabant informeert u over welke mogelijkheden er zijn voor ondersteuning bij het omschakelproces. FrieslandCampina neemt u mee in de strategie op het gebied van biologisch. Welke kansen liggen er voor de verwaarding van biologische melk en hoe speelt FrieslandCampina daar op in?

De bijeenkomst is geheel vrijblijvend, uiteraard is er veel ruimte voor het stellen van vragen. U bent van harte welkom!

De bijeenkomst staat open voor leden en niet-leden melkveehouders van FrieslandCampina.

U kunt zich aanmelden bij Nanne Roos Vonk van provincie Noord – Brabant via: nvonk@brabant.nl.

Datum: Woensdag 15 februari 2023

Tijd: inloop vanaf 9:45, start 10:00 tot 12:30 uur.
Locatie: Biologische Boerderij de Hofstad
Adres: Olen 13, 5694 NP Breugel.

Doelgroep: Ondernemers, melkveehouders, die zich willen oriënteren op omschakelen naar biologische landbouw

Aanbod: gratis adviesgesprek en deelname aan de omschakelcursus voor veehouders, georganiseerd door provincie Noord - Brabant. Leveringszekerheid van biologische melk aan FrieslandCampina

Programma:

  • Uitleg marktontwikkelingen FrieslandCampina; door Jochem Prinsen
  • Wat houdt omschakeling naar biologische melkveehouderij in; door Hanna Pluimes, zelfstandig adviseur biologische melkveehouderij.
  • Paul Schots, biologisch melkveehouder, vertelt hoe hij het omschakeltraject en de biologische bedrijfsvoering ervaart.
  • Nanne Roos Vonk, Provincie Noord – Brabant, vertelt welke ondersteuning melkveehouders kunnen krijgen vanuit de provincie, wanneer zij omschakeling naar biologisch verder willen verkennen.

Opgave: uiterlijk 12 februari via nvonk@brabant.nl
Deelname bijeenkomst: kosteloos