Column: Blijschaap.nl

Saskia Duives voorzitter vakgroep Schapenhouderij LTO Nederland
Saskia Duives-Cahuzak, voorzitter LTO-vakgroep schapenhouderij

Allereerst wens ik iedereen een goed en gelukkig 2024. Het vorige jaar moeten we maar snel vergeten, want het was in mijn ogen een drama van begin tot eind.


Allerlei beleidsmatige dossiers voor de schapenhouderij, die geen meter vooruit kwamen. Toen het mislukte landbouwakkoord en daarna het blauwtongvirus. Van die laatste zijn we helaas nog niet af, maar vanuit de vakgroep samen met de andere sector vertegenwoordigers zetten we maximale druk om het vaccin zo snel mogelijk te krijgen. Houdt de app-groep in de gaten, want waarschijnlijk hebben we jullie hulp nog nodig.

Achterom kijken is een koe in de kont kijken. Daarom ben ik blij, dat ik jullie iets positiefs kan melden, namelijk de website: blijschaap.nl. De KOS (ketenorganisatie schapenhouderij) heeft samen met de NSFO subsidie gekregen om deze website te bouwen. We geven hiermee voorlichting over lamsvlees en alles wat daarmee samenhangt aan de consument. Op die manier proberen we voor alle Nederlandse schapenhouders het saldo te verbeteren. Bekijk de website goed. Heb je opmerkingen of aanvullingen, laat het ons weten. Het is onze website, dus we kunnen hem aanpassen zodat alle schapenhouders er blij mee zijn. We zijn op zoek naar aanvullingen op onze agenda (let op alleen wol of schapen evenementen, geen braderieën), recepten en locaties waar je Nederlands lamsvlees kan kopen. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.