Brabants Dagblad | Camera legt wolvenaanval in Vlijmen vast: drie schapen dood

Bron: Brabants Dagblad
Camera legt wolvenaanval vast - ZLTO de Langstraat

De wolf die boeren in de gemeente Heusden teistert door aanvallen op schapen, heeft vrijdagnacht toegeslagen bij een hobbyboer in Vlijmen. De aanval van de wolf werd vastgelegd op een beveiligingscamera.

In totaal werden drie schapen gedood door de wolf. Twee werden doodgebeten, de ander verdronk. Ook liep een van de schapen verwondingen op. Dit gebeurde bij een particulier in Vlijmen, dat volgens de boerenorganisatie ZLTO alleen via woonwijken bereikbaar is. Volgens de ZLTO is de wolf met deze aanvallen verantwoordelijk voor de dood van 58 schapen in een week tijd.

Grote zorgen

Boeren in de omgeving hebben beschermende materialen gekregen van de ZLTO, maar de organisatie maakt zich grote zorgen. ,,Die wolf gaat sowieso op zoek naar eten. Als je zorgt dat de wolf het ene niet kan pakken, gaat hij toch op zoek naar iets anders. Experts zeggen wel dat de wolf geen mensen aanvalt, maar toch gaat hij iedere nacht op zoek. En als hij dan ook nog eens in een woonwijk gesignaleerd wordt, zorgt dat voor veel onrust.”

De Brabantse schapenhouders in de omgeving van Heusden hebben onder andere netten gekregen om hun schapen af te schermen voor de aanvallen van de wolf. ,,Een ding is zeker, dat beest moet gevangen worden en ergens anders uitgezet worden waar hij thuishoort. De wolf is een beschermde diersoort in Europa, maar het kan niet zo zijn dat Brabantse schapenhouders iedere nacht tien schapen kwijtraken door deze jacht.”

Lees het volledige bericht op Omroep Brabant

Gerelateerd nieuws

2
Akkerbouw
17
2
Biologische land
18
2
Boomteelt en Vaste planten
19
2
Fruitteelt
20
2
Glastuinbouw
21
2
Konijnenhouderij
22
2
Melkgeitenhouderij
23
2
Melkveehouderij
2
2
Multifunctionele landbouw
24
2
Paardenhouderij
25
2
Paddenstoelenteelt
27
2
Pelsdierenhouderij
28
2
Pluimveehouderij
26
2
Schapenhouderij
29
2
Varkenshouderij
30
2
Vleeskalveren
31
2
Vleesveehouderij
142
2
Vollegronds tuinbouw
32
6
Homepage
115