Milieuadvies

Wil je je huidige onderneming verder ontwikkelen of omschakelen naar een ander type bedrijf? Houd dan rekening met de constant veranderende wetgeving. In weinig sectoren zijn de regels en voorschriften zo uitgebreid en veranderlijk als in de landbouw. De milieuwetgeving in de agrarische sector is uitgegroeid tot een specialistisch vakgebied op zichzelf. Onze adviseurs weten dan ook precies aan welke (milieu)eisen je moet voldoen.

Wat doen onze adviseurs?

Milieuvergunningen worden beschouwd als een noodzakelijk kwaad, maar bieden u een ‘license to produce’. Wij verzorgen graag het milieuadvies voor jouw onderneming en ontzorgen in deze complexe materie. Of dit nu gaat om een MER procedure, een complete aanvraag omgevingsvergunning milieu, melding Activiteitenbesluit of Wet-NatuurBeschermingsvergunning. Daarbij horen vanzelfsprekend diverse milieutechnische onderzoeken, variërend van geur en bodem tot luchtkwaliteit en ammoniak en een Aerius-berekening. 

Als veehouder heb je een Wet-NatuurBeschermingsvergunning nodig voor het werkelijk mogen houden van dieren. Ook als er geen veranderingen zijn in de dieraantallen, bedrijfsgebouwen of huisvestingssysteem. Het is een verplichting naast de huidige omgevingsvergunning milieu of melding Activiteitenbesluit. Wij bieden je met de Bedrijfscheck inzicht in benodigde vervolgstappen en kunnen deze voor je verzorgen. ZLTO biedt je een antwoord!

Vraag een adviesgesprek aan