Bestuurslid: Martien Nillesen

Even voorstellen

Martien website

Mijn naam is Martien Nillesen. Aan mij de eer om voorzitter te mogen zijn van de ZLTO afdeling Rijk van Nijmegen. Ik ben 56 jaar, getrouwd met Marga en hebben 3 kinderen (Chantal, William en Jessica) en een kleinkind(Mila).

Tevens vertegenwoordig ik de provinciale belangen van Zuid Gelderland in het regiobestuur Oost van LTO Noord.

Thuis heb ik samen met mijn vrouw Marga en zoon William een melkveebedrijf met ca. 150 melkkoeien in Groesbeek. Tevens hebben we een recreatietak op ons bedrijf. Het doel hiervan is behalve meer inkomen te genereren, de boer- burgerverbinding te verstevigen. Dat is in mijn ogen ook hard nodig. Te vaak merken we dat actiegroepen, maar ook politieke partijen te ver af staan van onze sector. Daarbij wordt niet stil gestaan met hoeveel aandacht en passie wij met ons beroep bezig zijn. Nog nooit is ons voedsel zo veilig geweest. We zijn in Nederland koploper op tal van duurzaamheidsissues. In het buitenland worden we van alle kanten geroemd om ons efficiënt produceren, terwijl we in het binnenland te vaak in het kwaad daglicht gesteld worden. Dat doet mij pijn en wil me inzetten omdat tij te keren. Dat kan ik niet alleen en wil dit graag samen met onze leden oppakken. Boeren hebben een oplossing op tal van maatschappelijke thema’s. Denk aan voedselzekerheid en gezondheid, klimaat en Vitaal platteland.

Het ondersteunen van onze leden in markt en maatschappij daar ligt de uitdaging voor mij. Er ligt voor ons ongetwijfeld een mooie toekomst in het verschiet, daar ben ik van overtuigd.