Bestuursleden afd. Borsele stellen zich voor

Hier stellen de bestuursleden van onze afdeling zich persoonlijk voor. Onderaan ziet u de gezichten.

Voorzitter Marinus Vermue - akkerbouw

Samen met mijn vrouw Tonkie en onze drie kinderen woon ik aan de Boerendijk te Heinkenszand, waar ik een akkerbouwbedrijf run samen met mijn vader. Wij hebben voornamelijk zwarte bessen, aardappelen, suikerbieten en witlofwortelen. Daarnaast help ik mee in het koelbedrijf.

Sinds maart 2012 ben ik actief in het afdelingsbestuur en op de algemene ledenvergadering 25 juni 2012 werd ik benoemd tot voorzitter van de ZLTO-Borsele. Ik hoop op deze manier mijn steentje bij te dragen aan de landbouwontwikkeling.

Graag zal ik de belangen van alle agrarisch ondernemers in onze regio zo goed mogelijk behartigen.

U kunt mij bereiken via e-mail of telefonisch: 06-51926810

 

Vice-voorzitter Peter van 't Westeinde - bomenteelt

Samen met mijn broer Jack, ben ik eigenaar van Kwekerij Westhof in ’s-Heer Abtskerke. Wij kweken op 20 hectare veredelde walnotenbomen en laanbomen. Daarnaast hebben wij nog ongeveer 5 hectare peren. Na de MAS in Goes heb ik bedrijfskunde gestudeerd aan de HAS in Den Bosch en daarna heb ik naast mijn werk de opleiding Bestuurskunde aan de Open Universiteit afgerond.

Ik ben getrouwd met Paulien en wij hebben twee zonen: Bastiaan en Tijn. Naast mijn werkzaamheden op de kwekerij ben ik nog 3 dagen per week buiten het bedrijf werkzaam. Met onze handelskwekerij zoeken wij onze afzet bij de lokale overheden, bedrijven en particulieren. In 2012 ben ik in het bestuur van ZLTO-Borsele gekomen en houd ik mij bezig met de portefeuille Ruimtelijke Ordening.

U kunt mij telefonisch bereiken op 06 - 41 04 09 03  www.walnoten.nl

 

Secretaris Andien Goense-Bal

Sinds februari 2012 maak ik deel uit van het ZLTO-afdelingsbestuur Borsele en heb ik in dat jaar het secretariaat overgenomen van Marjo Blok-Verbeek. Samen met de andere bestuurders probeer ik voor de leden een luisterend oor te zijn om signalen op te pikken en door te geven aan de werkorganisatie die zowel in Colijnsplaat als Den Bosch kantoor houdt.

Het bijhouden van de afdelingswebsite en social media als facebook en twitter hoort ook bij mijn taak. Wilt u iets vragen of iets kenbaar maken, schroom niet en neem CONTACT op! U kunt mij het beste bereiken via het mailadres zltoborsele@zlto.nl of telefonisch: 655958.

Naast de bezigheden voor ons akkerbouwbedrijf en thuis ben ik scriba van de Protestantse gemeente Driewegen-Ellewoutsdijk-Ovezande en maak ik deel uit van het team vrijwilligers in de mediatheek van het Ostrea Lyceum.

 

Penningmeester Jacqueline van Wingen-Jasperse

Samen met mijn man Aart en woon ik aan de Delischeweg te Baarland. Onze twee zonen helpen als het kan mee in het bedrijf, onze twee dochters werken en studeren elders. 

Mijn hobby is toneelspelen en ik ben voorzitter van Toneelvereniging Baarland. We hebben inmiddels al heel wat keertjes mogen optreden voor de ZLTO. In de wintermaanden geef ik Jeugd-EHBO voor groep 7 en 8 van de basisschool.

Vanaf voorjaar 2015 ben ik bestuurlid bij ZLTO-afdeling Borsele, in de functie van penningmeester.

 

 

230307 afd.bestuur

 

 

 

Bestuurslid Jeroen Boonman - akkerbouw 

Samen met mijn ouders werk ik op ons akkerbouwbedrijf. Naast traditionele gewassen telen wij ook snijbloemen en bloembollen. Binnen het afdelingsbestuur heb ik de taak om mij vooral op de jongeren te richten. Ik ben ook actief lid van de JAZ en ZAJK en van de jongerenraad van Cosun.

 

Bestuurslid Johnny Boonman - akkerbouw/accountancy

Mijn naam is Johnny Boonman. Ik run samen met mijn twee broers en de ooms een akkerbouwbedrijf in de omgeving ’s-Heerenhoek-Ovezande. Het betreft een eenvoudig bouwplan met als teelten, tarwe, gerst, suikerbieten en aardappelen. Naast het akkerbouwbedrijf werk ik nog in loondienst bij een klein accountantskantoor in Lewedorp.

Na in 2022 te zijn gevraagd door Marinus om eens mee te draaien heb ik besloten om zelf beschikbaar stellen voor een bestuursfunctie. Wat mijn specifieke rol gaat worden binnen het bestuur moeten we nog zien. Maar ik hoop binnen het bestuur veel te mogen leren en natuurlijk een steentje bij te kunnen dragen, zeker in deze tijden waarbij alles zo snel veranderd.

 

Bestuurslid Johan Elenbaas - fruitteelt

Samen met mijn vrouw en 3 kinderen wonen wij in de Quarlespolder (Lewedorp). Samen met mijn ouders en oom hebben wij een fruitteeltbedrijf waar we voornamelijk kersen, appels en peren telen. Naast ons teeltbedrijf hebben wij ook een Landwinkel. www.zeeuwsezonnekers.nl 
Mij is gevraagd om deel te nemen in het bestuur van ZLTO Borsele. Ik denk dat het goed is dat er een divers bestuur is, waarin de verschillende sectoren vertegenwoordigd worden. Zelf wil ik mij vooral inzetten voor de thema's binnen de  fruitteeltsector.  

 

Bestuurslid René de Wilde - vleesvee/akkerbouw 

Samen met mijn vrouw Christine en mijn twee zoons runnen wij onze biologische boerderij met Black Angus vleesvee in 's-Heer Abtskerke. We zijn nu (2023) ca. 100 stuks vee op 110 ha grond, hoofdzakelijk natuurgebied. Het vlees verkopen we allemaal particulier in onze boerderijwinkel en daarnaast worden er kroketten en bitterballen van het vlees gemaakt voor de horeca. Ik ben gevraagd om deel te nemen in het bestuur van afd. Borsele en ik wil me inzetten voor de thema's veehouderij en verbrede landbouw. www.angusfokkerijpoelzicht.nl