Bestuursleden afd. Borsele stellen zich voor

Hier stellen de bestuursleden van onze afdeling zich persoonlijk voor. Onderaan ziet u de gezichten.

Voorzitter Marinus Vermue    

Samen met mijn vrouw Tonkie en onze drie kinderen woon ik aan de Boerendijk te Heinkenszand, waar ik een akkerbouwbedrijf run samen met mijn vader. Wij hebben voornamelijk zwarte bessen, aardappelen, suikerbieten en witlofwortelen. Daarnaast help ik mee in het koelbedrijf.

Sinds maart 2012 ben ik actief in het afdelingsbestuur en op de algemene ledenvergadering 25 juni 2012 werd ik benoemd tot voorzitter van de ZLTO-Borsele. Ik hoop op deze manier mijn steentje bij te dragen aan de landbouwontwikkeling.

Graag zal ik de belangen van alle agrarisch ondernemers in onze regio zo goed mogelijk behartigen.

U kunt mij bereiken via e-mail of telefonisch: 06-51926810

 

Vice-voorzitter Peter van 't Westeinde

Samen met mijn broer Jack, ben ik eigenaar van Kwekerij Westhof in ’s-Heer Abtskerke. Wij kweken op 20 hectare veredelde walnotenbomen en laanbomen. Daarnaast hebben wij nog ongeveer 5 hectare peren. Na de MAS in Goes heb ik bedrijfskunde gestudeerd aan de HAS in Den Bosch en daarna heb ik naast mijn werk de opleiding Bestuurskunde aan de Open Universiteit afgerond.

Ik ben getrouwd met Paulien en wij hebben twee zonen: Bastiaan en Tijn. Naast mijn werkzaamheden op de kwekerij ben ik nog 3 dagen per week buiten het bedrijf werkzaam. Met onze handelskwekerij zoeken wij onze afzet bij de lokale overheden, bedrijven en particulieren. In 2012 ben ik in het bestuur van ZLTO-Borsele gekomen en houd ik mij bezig met de portefeuille Ruimtelijke Ordening.

U kunt mij telefonisch bereiken op 06 - 41 04 09 03

 

Secretaris Andien Goense-Bal

Sinds februari 2012 maak ik deel uit van het ZLTO-afdelingsbestuur Borsele en heb ik in dat jaar het secretariaat overgenomen van Marjo Blok-Verbeek. Samen met de andere bestuurders probeer ik voor de leden een luisterend oor te zijn om signalen op te pikken en door te geven aan de werkorganisatie die zowel in Colijnsplaat als Den Bosch kantoor houdt.

Het bijhouden van de afdelingswebsite en social media als facebook en twitter hoort ook bij mijn taak. 

Wilt u iets vragen of iets kenbaar maken, schroom niet en neem CONTACT op!

U kunt mij het beste bereiken via het mailadres zltoborsele@zlto.nl of telefonisch: 655958.

Persoonlijk: Met mijn man Daan woon en werk ik op het akkerbouwbedrijf 't Hof Tilburgh in Driewegen. De kinderen staan op eigen benen en wonen in de buurt. Naast de dagelijkse bezigheden voor ons bedrijf en thuis ben ik scriba van de Protestantse gemeente Driewegen-Ellewoutsdijk-Ovezande en maak ik deel uit van het team vrijwilligers in de mediatheek van het Ostrea Lyceum.

 

Penningmeester Jacqueline van Wingen-Jasperse

Samen met mijn man Aart en woon ik aan de Delischeweg te Baarland. Onze twee zonen helpen als het kan mee in het bedrijf, onze twee dochters werken en studeren elders. 

Mijn hobby is toneelspelen en ik ben voorzitter van Toneelvereniging Baarland. We hebben inmiddels al heel wat keertjes mogen optreden voor de ZLTO.

In de wintermaanden geef ik Jeugd-EHBO voor groep 7 en 8 van de basisschool.

Vanaf voorjaar 2015 ben ik bestuurlid bij ZLTO-afdeling Borsele, in de functie van penningmeester.

 

Bestuurslid Jan Rijk

Samen met mijn vrouw Paula woon ik aan de Louissepolderweg te Ovezande. We hebben drie  dochters die al uit huis zijn. Op ons bedrijf telen we appels, peren en zwarte bessen.
Sinds 2014 zit ik in het bestuur van de ZLTO en beheer ik de portefeuille water en fruitteelt.

In dit FILMPJE van Omroep Zeeland wordt uitleg gegeven over de Freshmaker die op mijn bedrijf geïnstalleerd is.

 

Bestuurslid Jan Blok

Samen met mijn vrouw Anneke woon en werk ik aan de rand van Nieuwdorp. Daar heb ik een gemengd bedrijf met melkvee en akkerbouw.

Ik heb de MAS in Goes gevolgd en daarna ben ik bij het Bedrijfslab voor grond- en gewasonderzoek gaan werken totdat ik het ouderlijk bedrijf heb overgenomen.

In de wintermaanden heb ik diverse cursussen gevolgd.

We hebben een dochter en een zoon. Zij studeren in Rotterdam en Wageningen.

Mijn hobby's zijn voetbal, theater en film, lezen en met vrienden uit eten.

Ik doe vrijwilligerswerk bij de plaatselijke voetbalvereniging.

Voor de afdeling Borsele van de ZLTO wil ik mij vanaf 2015 inzetten als bestuurder met de portefeuille veehouderij.

 

Bestuurslid Jeroen Boonman 

Samen met mijn ouders werk ik op ons akkerbouwbedrijf. Naast traditionele gewassen telen wij ook snijbloemen en bloembollen.

Binnen het afdelingsbestuur heb ik de taak om mij vooral op de jongeren te richten. Ik ben ook actief lid van de JAZ en ZAJK.


 

bestuur afd.borsele 2017