Verwerking van je producten doorontwikkelen of starten?

Neem een kijkje in proeflokaal de Kromme Pollepel met voor jou beschikbare apparatuur, verneem wat de keukenbrigade kan betekenen en krijg een rondleiding in de professionele verwerkings- en verpakkingsruimte. Een expert gaat in op de kwaliteitseisen voor de voedselveiligheid en geeft je praktische tips voor kleinschalige verwerking.

20180504_094228

Wil je starten met het verwerken van je product? Is je eigen verwerkingsruimte (af en toe) ontoereikend? Wens je op weg te worden geholpen met verbeteringen van jouw product? Zoek je praktische tips om te voldoen aan kwaliteitseisen of ervaar je knelpunten vanuit regelgeving en controle-eisen?

Heb je één of meer van bovenstaande vragen met 'ja' beantwoord? Kom dan naar de informatiebijeenkomst! Deze bijeenkomst is met name gericht op producten met groenten of fruit.

Programma

De Laarhoeve en ZLTO organiseren een interessante avond waarbij wij, de in twintig jaar, opgebouwde ervaring in productverwerking met je delen. De kennis en inzichten van de Laarhoeve variëren van jams, chutney, conserven, weckproducten en omeletten tot soepen, pastasauzen, tapenades, relish (zoetzure saus) en ketchup.

Je neemt een kijkje in proeflokaal de Kromme Pollepel met allerlei apparatuur, welke de Laarhoeve aan derden beschikbaar stelt. Hierbij is hun keukenbrigade inzetbaar om mee te denken. Daarnaast krijg je een rondleiding in de professionele verwerkings- en verpakkingsruimte. Hier verwerkt de Laarhoeve in opdracht van anderen, grotere productiebatches vanaf 100 kg. Verder gaat een expert, die jarenlang bij NVWA en een inspectiebedrijf heeft gewerkt, in op de kwaliteitseisen voor de voedselveiligheid. Daarbij krijg je diverse praktische tips voor hoe hiermee kleinschalig is om te gaan.

Tijdens de bijeenkomst heb je de gelegenheid om aan te kaarten tegen welke knelpunten vanuit geldende (controle)eisen je aan loopt. ZLTO neemt deze mee om (landelijk) op te pakken en om oplossingen aan te dragen.

Aanmelden

Wil je bij de (gratis) bijeenkomst aanwezig zijn? Meld je dan hieronder aan.
Ben je verhinderd, maar heb je wel interesse, dan is dit op het aanmeldformulier aan te geven.

Heb je vooraf nog vragen, neem in dat geval gerust contact op met:

 • Mariska van Koulil (ZLTO) via mariska.van.koulil@zlto.nl of bel naar 073 217 33 33
 • Judy Kerkhofs (de Laarhoeve) via judy.kerkhofs@delaarhoeve.nl of bel naar 013-5044744

Voorzieningen en ervaring de Laarhoeve

De Laarhoeve is een ontwikkelboerderij die de lekkerste streekproducten maakt, waarbij medewerkers met speciale talenten een rol vervullen in een beschermde werkomgeving. De Laarhoeve heeft in samenwerking met onder andere de ZLTO een proeflokaal en een nieuwe verwerkingsruimte gerealiseerd. De Laarhoeve stelt deze voorzieningen en hun ervaring beschikbaar aan andere ondernemers.

Zij kunnen helpen bij het:

 • ontwikkelen van recepten en ingrediëntenlijsten
 • verbeteren van smaak en houdbaarheid
 • verwerken van producten (snijden, malen, zeven, verhitten, koelen)
 • etikettering en prijsbepaling
 • verlagen productie- en verpakkingskosten
 • ontwikkelen van het productieproces
 • pasteuriseren en verpakken (in bakken, kookzakken en conserven)
 • het organiseren van smaaktesten
 • bepalen voedingswaarde, Brix, Ph-waarde en THT-datum
 • inkoop, opslag en distributie

De realisatie van de experimenteerkeuken en productieruimte door de Laarhoeve wordt mede mogelijk gemaakt in het kader van het Plattelandsontwikkelingsprogramma POP3 Brabant 2014-2020.

Logo_PNB_en_EU_POP3_jpg