profielkuil

Wel goed water geven

Overweeg je weleens om concrete maatregelen op je bedrijf te treffen tegen eventuele droogteschade? Dit is het moment ermee aan de slag te gaan. Met een financieel steuntje in de rug kunnen agrarische ondernemers vanaf nu investeringen doen die je helpen om in droge tijden kwalitatief goede producten te verbouwen. Voldoende en schoon zoet water komt door de klimaatverandering in de toekomst steeds meer onder druk te staan.

water beregenen maatregel drainage stuw irrigatie

Het hebben van niet te veel en niet te weinig water houdt de gemoederen bezig op het boerenerf. Vaak zijn alle ogen gericht op wateroverlast, omdat de gevolgen ervan zo duidelijk zichtbaar zijn. Maar als ondernemer weet je ook dat het tegengaan van droogte een enorme uitdaging kan zijn.

Blijf weersextremen de baas

Dankzij een stimuleringsbijdrage in het project ‘Wel goed water geven’ is het nu extra aantrekkelijk om werk te maken van water. Voor de volgende maatregelen (PDF) is er een financiële bijdrage beschikbaar: 

  1. peilgestuurde drainage
  2. waterconserveringsmaatregelen
  3. bodem- en teeltmaatregelen

Wil je een indruk krijgen van mogelijke maatregelen op jouw bedrijf? Bekijk de filmpjes die gemaakt zijn bij diverse bedrijven.

Wat we gaan doen

In 'Wel goed water geven' kies je één van bovenstaande maatregelen om meer hemelwater vast te houden of te hergebruiken. Dit laat je met de financiële bijdrage die je in het project krijgt van de Provincie Noord-Brabant implementeren op jouw bedrijf. ZLTO begeleidt het proces. Wij adviseren je waar gewenst.

Heb je vragen, of wil je meer informatie?

Klik dan op onderstaande button.

Ja, ik wil meer weten over Wel goed water geven

Bekijk hieronder de folder van Wel goed water geven.