Lid worden!
banner onderwijs

onderwijs-01

Onderwijs

Onze sector kampt met vergrijzing. We moeten meer dan ooit zorgen voor gedreven en professionele opvolgers en medewerkers. Temeer daar juist jónge ondernemers open staan voor vernieuwende oplossingen op weg naar een toekomstbestendige land- en tuinbouw. Jong ZLTO wil het imago van de sector verbeteren, jongeren binden aan de regio en enthousiast maken voor een toekomst in de land- en tuinbouw.

Vroeg beginnen

Om te oogsten zul je eerst moeten zaaien. Daarom werken wij veel en graag samen met het onderwijs. Dat begint al bij het programma Klasseboeren: ZLTO-leden ontvangen leerlingen van de basisschool om hen een goed beeld te geven van het agrarisch bedrijf en zo een brug te slaan tussen stad en platteland. In het voortgezet onderwijs kunnen leerlingen voor een maatschappelijke stage terecht, bijvoorbeeld bij ZLTO-leden met een zorgboerderij.

Wij brengen de paktijk in het onderwijs

Als vereniging zijn we vooral actief in het agrarisch ondernemerschapsonderwijs en zoeken we de kruisbestuiving met het bedrijfsleven en andere vormen van onderwijs. Om jongeren te interesseren voor het werk in de sector doen we mee aan open dagen en zijn we actief binnen Agrifood Werkt. Wij kennen de uitdagingen waar boeren en tuinders vandaag voor staan en investeren voortdurend in nieuwe kennis en oplossingen. Vanuit die expertise zijn we betrokken bij de invulling van het groen onderwijs van morgen en zetten we ons in voor een betere afstemming op de beroepspraktijk.

Jong ZLTO College

Als Jong ZLTO College delen wij onze kennis, ervaring en netwerk graag met studenten en docenten. Vanuit ons omvangrijke netwerk brengen we ook (groepen) studenten die praktijkervaring willen opdoen in contact met regionale bedrijven in agri en food. Zo versterken onderwijs en bedrijfsleven elkaar. In deze benadering werken we onder andere nauw samen met Edudelta College, HAS, Helicon, Prinsentuin College en ROC de Leygraaf. Samen zorgen we dat hun studenten straks echt klaar zijn voor de praktijk.

Werken aan transitie

Om invulling te geven aan de transitie waar onze sector voor staat, initiëren we ook cross-overs met innovatieve geesten buiten het groen onderwijs zoals Agri Meets Design, Avans, FoodUp! Brabant, HKU en Willem I College. Als het gaat om om het ontwikkelen van ondernemerschap, werken we nauw samen met OndernemersLift+.

Meer praktijk in de klas?

Laten we eens bespreken wat Jong ZLTO kan toevoegen aan het aanbod van jóuw opleiding.

Neem contact op!

Samenwerkingen in het onderwijs

Opleiding tot Food Specialist
ROC de Leijgraaf - Een Food Specialist houdt zich bezig met alle zakelijke aspecten rondom voeding, het bedenken en ontwikkelen van foodconcepten en het presenteren hiervan. ..>

Leergang duurzame bedrijfsopvolging veehouderij
Helicon - Helicon wil zijn studenten ‘wapenen’ voor de eisen van vandaag en ook de ouders meenemen in de vereiste omslag van denken en doen. ..>

Minor Eating animals
HAS - ‘Produceren en consumeren van dieren, kan het ook anders?’. En hoe kan die transitie plaatsvinden? ..>

Gastdocentschap conceptontwikkeling food
Fontys ACI - Eén van de ZLTO-collega’s is een dag in de week gedetacheerd bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. ..>

Bekijk al onze samenwerkingen

Ervaringen van praktijkopleiders

Documenten

Producten en diensten

Download de keuzegids!

Keuzegids_foto

Sociaal programma

ZLTO is een 'kloppend hart' voor leden en biedt een scala van activiteiten en diensten waarbij het welzijn van leden voorop staat.

Bekijk het aanbod

Blogs

Meer blogs

Nieuws

Meer nieuws

Agenda

Bekijk de volledige agenda

Onderwijs