Nieuwsbrief BodemUP december 2020

Beste BodemUP deelnemer,

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de BodemUP nieuwsbrief. Het is vandaag wereld bodem dag! Tijd om eens rustig het nieuws over de bodem, de nitraatmetingen en de resultaten samen met onze BodemUP adviseurs door te nemen.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
nationale bodemtop
Bodem UP in tijden van corona

De afgelopen tijd hebben een aantal bijeenkomsten plaatsgevonden en staan er nog enkelen op onze agenda. De richtlijnen lieten het tot nu toe niet toe om deze fysiek door te laten gaan. We hebben de bijeenkomsten daarom online georganiseerd. Jullie enthousiasme en fanatieke inbreng hierbij deed ons erg goed!

Lees meer

ZLTO - personeel shoot april 2018- Marijgje Weijers (1)
Column: Positieve houding in spannende tijden

Op het moment dat ik dit schrijf stormt het buiten. Persoonlijk hou ik wel van een stevige tegenwind in m’n gezicht, maar ik hoef er dan ook niet in te werken, dat is andere koek. Het is een spannende tijd met corona, emissies en verandering in mestwetgeving. Jammer dat je niet kunt kiezen de storm even binnen af te wachten. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes, zoals samen werken aan een beter rendement en minder verspilling.

Lees meer

2020_12_03_16_48_39_ZLTO_BodemUp_op_bezoek_bij_Jeroen_van_Erp_YouTube
In de spotlight: Jeroen van Erp

Jeroen van Erp, een jonge melkveehouder uit Oijen, heeft vorig jaar de derde prijs gewonnen met zijn ingezonden idee voor het BodemUP symposium. Twee weken geleden werd zijn idee om van het bermmaaisel een bokashi-hoop te maken in uitvoering gebracht. 

Bekijk hier

Nitraatmetingen gemiddeld GWBG
Djessie Donkers over de nitraatmetingen

Nitraatmetingen in een aantal GrondWaterBeschermingsGebieden (GWBG) roepen vragen op. BodemUP adviseur Djessie Donkers legt in een interview helder uit wat de metingen ons laten zien, en wat we er mee kunnen.

Lees meer

 

Foto Monique
Nieuw gezicht: Monique Oostvogels

Sinds augustus 2020 is Monique Oostvogels bij ZLTO in dienst als trainee. Zij versterkt ons BodemUP-team en graag stelt zij zichzelf even aan jou voor.

Lees meer

20200818_134401
Boer heb vertrouwen in de bodem

Nick Quist (25) is sinds 2019 projectleider Bodem en Water bij ZLTO in Den Bosch en adviseert met name akkerbouwers in West-Brabant bij het optimaliseren van de bodemkwaliteit.

Lees meer 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_021
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_022
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_023
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_024
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009

Fijne wereld bodem dag!

Youtube playbutton world soil day
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
berichten wordt geladen