Zelf energie opwekken

Er zijn verschillende manieren om zelf energie op te wekken. Doorgaans bespaar je door jouw investering u direct op uw energierekening. Met zonnepanelen kunt u zonlicht omzetten in stroom. Een zonnecollector is onderdeel van een zonneboiler waarbij zonlicht wordt omgezet in warmte, dat gebruikt kan worden voor proceswarmte. En een warmte-energie systeem hergebruikt aanwezige restwarmte (van dieren bijvoorbeeld). Wij hebben voor elk van deze opties een betrouwbare leverancier gezocht. Ook voor energie-advies en het regelen van subsidies.


  • Zonnepanelen

Speel jij met de gedachte om zonnepanelen aan te schaffen, maar heb je nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over zonnepanelen. Het ene zonnepaneel is het andere niet en de kwaliteit van het installatiewerk is minstens zo belangrijk. Tenten Solar geeft ledenvoordeel op zonnepanelen en heeft veel ervaring in de agrarische sector. 

  • Zonnecollectoren

De terugverdientijd voor een zonnewarmtesysteem ligt tussen de 3 en 5 jaar, afhankelijk van de grootte en de energieprijzen. Stook je met propaangas dan is de terugverdientijd vaak nog korter. Leden krijgen korting bij G2 Energy. En je kunt net als bij zonnepanelen gebruik maken van subsidies zoals SDE++ of ISDE of extra belastingaftrek. 

  • Warmtesystemen

Als je restwarmte (bijv. van dieren) hergebruikt in combinatie met een warmtepomp, kun je jouw gasverbruik tot bijna nul reduceren. LTO Ledenvoordeel heeft voor het installeren van energiesystemen gebaseerd op geothermie (aardwarmte), zonne-energie en warmte en koude opslageen een samenwerking met R&R Systems en NIBE.