Je kunt veel zelf maar niet alles

55e49484-8486-42e9-9150-09461d4b933d
Adri van de Plas, ZLTO Advies

'Boeren willen het zo lang mogelijk zelf oplossen', kopte de brabantse dagbladen bij dit artikel over de werkzaamheden van de Sociaal adviseurs van ZLTO.


Huiverig om mee te werken

Deze journaliste interviewde mij naar aanleiding van Stikstofplannen van de overheid. Zij wilde weten wat het hele scala aan maatregelen doet met boeren en tuinders. De vraag om mee te werken aan dit interview was binnen gekomen bij onze communicatiemedewerker. Omdat ik altijd bang ben dat een journalist schrijft wat hij zelf vindt en niet wat er gezegd wordt, was ik in eerste instantie huiverig om mee te werken. Na een tweede verzoek heb ik meegewerkt om te voorkomen dat ons verhaal niet gehoord zou worden. Afgesproken was dat zij inhoudelijke onjuistheden zou corrigeren, maar dat zij haar redactionele vrijheid mocht gebruiken.

Louter positief

Na publicatie van het artikel heb ik veel reacties hierop gekregen. Reacties van leden, collega’s, bestuurders, vakcollega’s, mensen uit de periferie, vrienden en kennissen. De reacties waren positief; eerlijk, duidelijk, oprecht, geen sensatie. Als ik terugkijk ben ik blij dat ik meegewerkt heb aan het interview. Mocht je in de toekomst zelf gevraagd worden om mee te werken aan een interview, schroom niet om na overleg met een communicatiemedewerker van ZLTO mee te werken.

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen