Geniet mee van het boerenleven

Lente op de boerderij mei 2024

De hele zomer zijn er weer activiteiten op het platteland georganiseerd. Boeren en tuinders hebben voor jong én oud een leuke dag in petto. Kom jij deze zomer bij ze langs?


Het positieve verhaal van de agrarische sector in beeld brengen en vertellen, is belangrijk, vinden agrariërs. De dagelijkse voedselproductie die geleverd wordt aan alle consumenten en Nederland en ver daarbuiten, vindt zijn grondslag op het platteland. Dagelijks wordt er met hart en ziel gewerkt om mooie producten te kunnen leveren.

‘Boeren en tuinders pakken uit’, is een initiatief van LTO Noord, Boert Bewust, Boeren Buren, Dichterbij de boerderij, Team Agro NL en ZLTO. Het is opgezet om de schoonheid van de agrarische sector te laten zien en om tentoon te spreiden wat de boer en tuinder allemaal bijdraagt aan de maatschappij.

Veel leden van ZLTO hebben zich aangesloten bij het initiatief. Zo is er voor kinderen de mogelijkheid om bijvoorbeeld kalfjes te knuffelen op Kaasboerderij de Ruurhoeve in Hoogeloon. Boerderij Zonneveld organiseert in Rossum de Boerenspelen. En dan zijn er nog de fietstochten, de Boerenerfdagen en de Fruitigste Kleinfruitdagen.

Via de website van ‘Boeren en tuinders pakken uit’ is het volledige zomerprogramma te vinden. Een agenda met volop leuke activiteiten om burgers te laten meegenieten van het boerenleven.