Gedeputeerde op bezoek bij glastuinders in Plukmade

dk-0809-vanuit-de-lucht_kas_glastuinbouw-(2)
Ko van den Boom - Nieuwe Oogst

Brabants gedeputeerde Anne-Marie Spierings (D66) was vorige week op werkbezoek bij glastuinders in Plukmade. Aanleiding was de complexe situatie waarin de sector zich bevindt.


Glastuinders zijn aangesloten op de restwarmtevoorziening van de Amercentrale, alleen gaat deze in de toekomst dicht. Er is dringend behoefte aan alternatieve warmtebronnen, maar die zijn op korte termijn beperkt.

Regiovoorzitter Mari van den Heuvel van Glastuinbouw Nederland was ook bij het werkbezoek aanwezig. Het initiatief ging uit van GreenTechPort Brabant in samenwerking met ZLTO, Glastuinbouw Nederland en de provincie Noord-Brabant. Deze partijen voerden intensief overleg over hoe men uit de impasse kan komen en wat ieders inbreng kan zijn.

‘De bereidwilligheid om dit samen op te pakken was er zeker’, volgens Van den Heuvel. ‘Nu de oplossing nog handen en voeten proberen te geven. De tijd dringt!’

Ondersteuning vanuit de overheid via snelle vergunningverlening en mogelijke medefinanciering kan helpen om glastuinders het toekomstperspectief te bieden waar ze naar verlangen.

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen