Lid worden!
banner werkgever zijn

werkgever-01

Werkgever zijn

Arbeid is een belangrijke productiefactor voor alle agrarische ondernemers. Groei en ontwikkeling van het bedrijf kan niet zonder de inzet van arbeid. ZLTO staat voor het ontwikkelen van de juiste randvoorwaarden om de groei en ontwikkeling van agrarische bedrijven te stimuleren en de inkomstenspositie te versterken. Wij maken ons sterk voor goed werkgeverschap met focus op een degelijke arbeidsvoorwaardenpakket, beheersing van de arbeidskosten en beschikbaarheid van voldoende goed opgeleid en gemotiveerd personeel. Werkgever zijn brengt veel vragen en verplichtingen met zich mee. ZLTO biedt een breed scala aan oplossingen.

De agrarische sector is een belangrijke werkgever. Nieuwe ontwikkelingen, als schaalvergroting, verbreding en automatisering, zorgen voor een toename en verschuiving in de behoefte aan personeel. Ook zorgen seizoens- en weersinvloeden voor een grote behoefte aan flexibele arbeid. De komende jaren blijft er een grote behoefte aan vakkrachten en specialisten bestaan. Goed werkgeverschap zorgt ervoor dat de agrarische sector een aantrekkelijke werkgever is en blijft.

Werken met personeel is in de land- en tuinbouw heel gebruikelijk: vast, ingehuurd of extra hulp in de weekends. Naast ondernemer zijn glastuinders, vollegrondstelers, varkenshouders, fruittelers, melkveehouders, boomkwekers dus ook werkgever. ZLTO heeft een speciale telefonische informatielijn waar boeren en tuinders terechtkunnen met vragen over arbeid en werkgeverschap.

Goed werkgeverschap hoog in het vaandel

ZLTO heeft goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan en organiseert daarom regelmatig bijeenkomsten over dit thema. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen werkgevers tips en trucs aangereikt over onder meer de organisatie van werk, wet- en regelgeving, arbeidsomstandigheden, werksfeer en groei en ontwikkeling. Daarnaast is er voor werkgevers een pakket met communicatiemiddelen beschikbaar om professioneel personeelsbeleid, goede arbeidsomstandigheden, nette huisvesting en ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers onder de aandacht te brengen. Ook kunnen werkgevers met het keurmerk Fair Produce Nederland aantonen dat er op hun bedrijf sprake is van goed werkgeverschap, eerlijke beloning, eerlijke productie en goede arbeidsomstandigheden voor alle werknemers.

Advies en ondersteuning op alle aspecten van bedrijfsvoering

ZLTO ondersteunt werkgevers bij alle aspecten van de bedrijfsvoering en in elke fase van het ondernemerschap: van de overname tot en met het beëindigen van het bedrijf. Dit gebeurt in de vorm van procesbegeleiding, projectmanagement, begeleiden subsidieaanvraag, vertalen stalontwerp in bouwtekeningen, begeleiden omgevingsdialoog, begeleiden vergunningstrajecten, opstellen financieringsplan. Ook is er aandacht voor eigen persoonlijke ontwikkeling en voor het werven, motiveren en coachen van personeel. Jonge en aankomende ondernemers kunnen terecht bij Jong ZLTO; een unieke bundeling van producten, diensten en activiteiten verzorgd door speciale jongerencoaches en -adviseurs, tegen een speciaal jongerentarief.

Producten en diensten

Onze leden vertellen

Projecten

Documenten

Links

Lees meer over

Sociaal programma

ZLTO is een 'kloppend hart' voor leden en biedt een scala van activiteiten en diensten waarbij het welzijn van leden voorop staat.

Bekijk het aanbod

Blogs

Meer blogs

Nieuws

Meer nieuws

Agenda

Bekijk de volledige agenda