Vleesveehouderij

De Nederlandse vleesveehouderij is divers van karakter en bestaat onder meer uit stierenmesters, zoogkoeienhouders en fokkers van speciale vleesrassen. De sector heeft ook een bijdrage aan het behoud van het Nederlandse landschap en de natuur. De LTO vakgroep Vleesveehouderij behartigt de belangen van de vleesveehouders. Wij vertegenwoordigen onze leden vleesveehouders daar en waar die belangen aan de orde zijn.

Regionaal organiseren wij, voor het ZLTO-gebied, maar ook landelijk tal van activiteiten. Denk daarbij aan informatiebijeenkomsten, keukentafelgesprekken en cursussen.

Wij informeren via de ZLTO Nieuwsbrief over actuele zaken en standpunten, ook via Nieuwe Oogst en direct via mail en website worden leden geïnformeerd. Uiteindelijk vormen alle leden vleesveehouders samen de vakgroep.

Duidelijke koers voor kleine sector

Voor een relatief kleine en diverse sector is een duidelijke koers nodig. Deze focus is nodig om op een efficiënte manier de belangen van vleesveehouders te kunnen behartigen.

Een heldere visie en richting maakt toekomstige besluitvorming makkelijker. Dat is de reden waarom de vakgroep Vleesveehouderij in juli 2019 een toekomstvisie heeft gepresenteerd. Lees de visie van de vakgroep: 'Verantwoorde kwaliteit van dichtbij'.

Producten en diensten

LTO Ledenvoordeel

Sociaal programma

ZLTO is een 'kloppend hart' voor leden en biedt een scala van activiteiten en diensten waarbij het welzijn van leden voorop staat.

Bekijk het aanbod

Projecten

Onze leden vertellen

Links

Subthema's

Nieuws

Meer nieuws

Agenda

Bekijk de volledige agenda