banner veiligheid

veiligheid-01

Veiligheid

Meerdere factoren hebben effect op de veiligheidsbeleving van bewoners in de buitengebieden. Denk aan de demografische krimp, beperkingen in de infrastructuur, vervallen campings en leegstand van agrarische gebouwen. De bedrijvigheid van boeren en tuinders is daarom van steeds groter belang voor de versteviging van het gevoel van veiligheid voor burgers in de buitengebieden.

Werken in de agrarische sector is relatief risicovol. Elk jaar wordt de sector geconfronteerd met ziekte onder personeel, (bijna-)ongevallen met mestopslag, machines, fijnstof, werken met dieren, landbouwvoertuigen en (stal)branden.

Welke risico's loop je?

Ongevallen zijn veelal onnodig en hebben een enorme impact op de ondernemer, werknemer en zijn gezin. Ondernemers en personeelsleden hebben vaak onvoldoende in beeld welke risico’s zij lopen en wie aansprakelijk is bij een ongeval.

Wist je dat er vorig jaar tientallen branden hebben plaatsgevonden, waarbij dierlijke slachtoffers zijn omgekomen en stallen zijn verwoest? Lees meer over stalbranden voorkomen.

Landbouwverkeer

Gemeenten spreken regelmatig met agrarische ondernemers om ervaringen te inventariseren over bijvoorbeeld knelpunten van het landbouw- en vrachtverkeer. Naast het beschrijven van ervaringen uit de praktijk, dragen de ondernemers ook verschillende oplossingen aan om deze knelpunten weg te nemen. Bijvoorbeeld door mee te denken over het aanleggen of verleggen van fietspaden, het verbreden van wegen en het aanleggen van passeerstroken om daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren.

 

Contactpersonen

Subthema's

LTO Ledenvoordeel

Producten en diensten

Projecten

Documenten

Onze leden vertellen

Blogs

Meer blogs

Nieuws

Meer nieuws

Agenda

Bekijk de volledige agenda

Veiligheid