Lid worden!

Slim stoppen is maatwerk

Stoppen is moeilijker dan beginnen. Mensen die een bedrijfsbeëindiging achter de rug hebben, kunnen dat beamen. Er komt namelijk ontzettend veel bij kijken. Adviseurs van ZLTO kunnen daarbij helpen.

mj-0710-middelbeers-klompen--nostalgie

Stoppen met het eigen agrarisch bedrijf is een ingrijpende stap. Het brengt veel onzekerheid met zich mee en het is een grote verandering voor het hele gezin. Of het nu komt door leeftijd, gezondheid of economisch perspectief, bij bedrijfsbeëindiging moeten veel vragen worden beantwoord. Op welke manier ga je het bedrijf afbouwen? Ga je het bedrijf volledig verkopen of verhuren of hou je een deel zelf in eigendom? En wil je er blijven wonen? Daarnaast is het vaak lastig om zicht te krijgen op de financiële gevolgen. Wat is het bedrijf eigenlijk waard? Hoeveel belasting moet je betalen? Zijn er kansen op ander werk, of andere bronnen van inkomsten?

Om op een verantwoorde manier te kunnen stoppen is een goede voorbereiding noodzakelijk. Kennis en ervaring op bedrijfseconomisch, financieel, fiscaal, juridisch, emotioneel en sociaal terrein is onmisbaar om het proces tot een goed einde te brengen. Onze adviseurs kunnen hierbij helpen.

  • Wij kijken met een brede blik naar je wensen en vragen. De fiscale en/ of financiële cijfers alléén zijn niet leidend bij het advies.
  • We spreken jouw taal en kunnen ingewikkelde zaken op een heldere manier duidelijk maken.
  • We hebben de kennis én vaardigheden om het gesprek aan te gaan en hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden.
  • We denken in oplossingen.
  • We begeleiden het hele proces.
  • We geven objectief advies, niet gebonden aan belang van boekhouding, voer, etc.
  • We hebben meerdere specialismen in huis en kunnen onderling makkelijk schakelen. Denk bijvoorbeeld aan RO-, milieu-, en bouwzaken, Vastgoed en Advies.
  • We zijn bijzonder goed op de hoogte van ontwikkelingen in de sector.

Wij helpen je graag in het traject naar stoppen. Voor een adviestraject op maat kun je contact opnemen met anja.roes@zlto.nl of veronique.verdurmen@zlto.nl

Ook interessant

Pensioen in zicht
Een nieuwe start voor boeren en tuinders
Bedrijfsplan opstellen
Sociaal ondernemersprogramma