“De Korte Keten Booster is een boost voor onze kaas”

Tessa Hermanussen is 28 jaar en neemt het melkveebedrijf in Beers van haar ouders over. Ze volgde in het voorjaar van 2021 de Korte Keten Booster. In dit artikel vertelt ze over haar ervaring.

Behoefte aan kennis over eigen verkoop

We hebben een melkveebedrijf en een landgoed met een natuurkampeerterrein, groepsaccommodatie en vergaderruimte. Het draait in ons bedrijf om onze kaas. De kaas wordt gemaakt met melk van de boerderij en verkopen we op het landgoed. Ik heb me aangemeld voor de Korte Keten Booster omdat ik meer wilde leren over het verkopen van onze kaas.

“De ervaren coaches hebben mij een stap verder geholpen.”

Sessies met coaches met praktijkervaring

Tijdens de Korte Keten Booster heb ik inzicht gekregen in hoe processen gaan. Hoe verpak je je product? Waar verkoop je het? En met welke regelgeving over voedselveiligheid moet je rekening houden? Ook leerde ik veel nieuwe initiatieven kennen. Van andere deelnemers en van de coaches. De coaches hebben veel praktijkervaring. Met deze ervaring hebben ze mij echt een stap verder geholpen.

Zelf aan de slag met een actieplan

Na de laatste bijeenkomst van de Korte Keten Booster begon voor mij direct het hoogseizoen. In het najaar ga ik aan de slag met de actiepunten die ik tijdens de coachsessies met Bart Kraaijvanger heb opgesteld. We hebben een actieplan gemaakt voor het uitbreiden van de verkooppunten van onze kaas. De individuele coaching vond ik heel waardevol. Je kunt bij je coach jouw problemen of ideeën kwijt.

“Je hebt tijdens het traject intensief met andere agrarische ondernemers. Om elkaar te helpen, is het belangrijk dat je eerlijk bent naar elkaar.”

Intensief contact met andere deelnemers

Ik volgde de Korte Keten Booster met vijf andere agrarische ondernemers. Je hebt heel intensief contact met elkaar. Dat vond ik misschien wel het leukste van het traject. Je hebt allemaal dezelfde achtergrond. Ook heb je door het runnen van een bedrijf allemaal niet heel veel tijd. Om elkaar te helpen, is het daarom belangrijk dat je eerlijk bent naar elkaar.

Korte en krachtige boost voor je product

Het volgen van de Korte Keten Booster was voor mij de investering meer dan waard. Het is een boost voor je product! Je wordt écht aan het werk gezet. Het is kort en krachtig. De planning was vooraf bekend. Daar kon ik rekening mee houden in mijn agenda. De bijeenkomsten in Den Bosch vond ik heel interessant en vlogen daardoor voorbij.

Wil jij jouw product ook een boost geven?

Meld je dan aan! De laatste Korte Keten Booster start op 18 oktober 2021. Aanmelden kan tot 15 september via het aanmeldformulier. Op 20 september vindt een intakegesprek plaats.