Dutch Agri Food Week 2017

Welkom bij Dutch Agri Food Week 2017: 9 tot en met 19 oktober! Kom kijken, leren, ontdekken en proeven tijdens de derde editie van Dutch Agri Food Week. Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.

Campagnebeeld DAFW 1

Ook leden van ZLTO met prachtige initiatieven doen mee met de Dutch Agri Food Week. Onderstaand een greep uit de activiteiten die worden georganiseerd in het ZLTO-gebied:

Dinsdag 10 oktober:

Vrijdag 13 oktober:

Zaterdag 14 oktober

Zondag 15 oktober

Maandag 16 oktober

Dinsdag 17 oktober

Dinsdag 10 oktober: Finale Pimp my Farmshop (Den Bosch)

Food Inspiration zet met de campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER de boerenproducten van ons land in de spotlights. De campagne legt een link tussen consument en boer. Van 1 juni t/m 1 augustus konden boerenbedrijven zich opgeven voor PIMP MY FARMSHOP en kans maken op een metamorfose van de boerderijwinkel. Lees verder..

Dinsdag 10 oktober: Innovatief Ondernemen met de Natuur (HAS Hogeschool Den Bosch)

Innovatief ondernemen met de natuur. Inaugurele rede van lectoren Daan Groot en Erwin van Woudenberg . Het lectoraat levert een bijdrage aan de opschaling van natuurvriendelijke landbouwsystemen. Ook reikt het nieuwe, aanvullende combinaties van landbouw en natuur aan. Zo kunnen natuur en landschap een prominentere rol spelen in de circulaire economie, de biobased economy, duurzame energie, de agrofoodketen en zorg en volksgezondheid. Het lectoraat zorgt hierin voor praktische toepassingen. Lees verder..


Dinsdag 10 oktober: Keten! In Food (Rossum)

Het verschil maken. Patronen doorbreken. De blauwe oceaan op. Onverwachte ideeën komen voort uit onverwachte ontmoetingen en leiden tot onverwachte samenwerkingen. Dat geeft energie…en meer waarde(n)! Wie is niet verrast door de samenwerking tussen Amazon en Whole Foods? En wie herinnert zich niet het verschil dat de onverwachte samenwerking tussen Philips en Douwe Egberts maakte? Want met een goed idee zet je de wereld op zijn kop! Lees verder..


Vrijdag 13 oktober: Open Huis – het lokaal fabriceren van thee van onze eigen plant (Zundert)

Wij zijn een innovatieve kwekerij  in Zundert dat als eerste bedrijf in Europa een theeplant heeft weten te ontwikkelen die geschikt is voor het West-Europese klimaat. Inmiddels hebben we een theeplantage aangelegd en is het ons gelukt om op een kleinschalig en lokaal niveau van deze theeplant zelf thee te maken. We willen “Tea by me make your own tea!” grootschaliger aanpakken zodat er een smaakvollere en verfrissendere thee komt dan uit Azië. Zo brengen wij een plant, een Blend, een uniek verhaal en authenticiteit in de markt die er nog niet is. Lees verder..

Zaterdag 14 oktober: Een dag vol boerenpracht (Wijchen)

Voor leerkrachten uit de regio Nijmegen wordt een streekproduktenlunch georganiseerd. Voor, tijdens en na de lunch maken de leerkrachten kennis met de vele mogelijkheden van boerderijeducatie. Dit doen we m.b.v workshops, korte presentaties en veel mogelijkheden om te netwerken. Lees verder..


Zaterdag 14 oktober: Kom op ’t erf Zorgboerderij De Hooiberg (Bladel)

Zaterdag 14 Oktober bent u welkom op ’t erf van De Hooiberg, Biologische Kaasboerderij en Biologische melkveehouderij. Breng samen met de boer(in) de koeien naar de weide. Leer alles over echte boerenkaas van kaasmaker Gerhard Meijer, en proef van de heerlijke Bio-boerderijzuivel tijdens een boeren picknick in de stal! Lees verder..


Zaterdag 14 oktober: Van Gras tot Glas XXL (Eindhoven)

Ervaar het boerenleven op de winkelvloer! Met een interactief melkpak word je meegenomen in de wereld van de melkveehouder. Ga met de Campina boer in gesprek, ontdek het verhaal van ‘gras tot glas’ en kom de lekkerste zuivelproducten proeven. 14 oktober / 100 Albert Heijn winkels waarbij we groots uitpakken bij Albert Heijn XL in Eindhoven. Lees verder..

Zondag 15 oktober: Pluk & Oogst Feest Landgoed de Tongelaar (Mill)

Pluk en Oogstfeest Land van Cuijk.  Met een Smaakmarkt met 50 Land van Cuijkse ondernemers en hun streekproduct, wildpluk-wandelingen, live-cooking van zwijn, paddestoelen en kastanjes. De lokale bierbrouweij en fruittelers geven workshops, kinderen plukken fruit en bereiden dit. Er is een Kennisweide ‘boeren anno nu’. Er wordt brood gebakken in het Bakkershuisje op het landgoed. Op het binnenplein kan men eten van het ‘Buffet des overvloeds’. Lees verder..

Maandag 16 oktober: Eat Your Heart Out Festival (Den Bosch)

Tijdens de langste tafel gaan we aan de hand van een Wereldvoedselmaaltijd de uitdagingen van Voedselzekerheid langs. Aangekleed met muziek en -dit keer- de varkenssector in beeld stappen we in de wereld van voedselzekerheid. We praten over wat jongeren kunnen betekenen om de uitdagingen op dit gebied op te pakken. Lees verder..

Woensdag 18 oktober: Our Food – How it’s made (diverse educatieboeren)

Zou het niet prachtig zijn als kinderen weer zouden weten waar hun voedsel precies vandaan komt? Gelukkig bestaan er educatieboeren! Onder het motto ‘Our food: How it’s made’ vertellen zij tijdens de Dutch Agri Food Week verhalen uit eerste hand over hoe Nederlandse boeren al het lekkere, gezonde en vooral veilige voedsel dat zij produceren, met respect voor natuur en omgeving. Lees verder..