NCB Participatie Streekselecties

NCB Participaties neemt deel in Streekselecties, een bedrijf dat streekproducten landelijk vermarkt om te voorzien in de toenemende vraag naar voedsel met een duidelijke regionale identiteit.

NCB Participatie Streekselecties

Doordat Streekselecties de verkoop, marketing en logistiek verzorgt, kunnen de vaak kleinschalig werkende producenten toch hun weg vinden naar de supermarkt. Het gaat hier om producten zoals, vleeswaren, ijs, seizoensgroenten en –fruit, vruchtensappen, jams, soepen, kazen en zuivel.

De producten liggen onder de merknaam GIJS in de schappen. In 2015 is tevens het eigen merk ‘Passie & Trots’ gelanceerd. Elk product van Passie & Trots heeft zijn eigen oorsprong. Achter deze producten gaan de bijzondere verhalen schuil van unieke boeren en vaklui. Passie & Trots geeft deze specialisten een podium, waar hun producten met gepaste trots worden gepresenteerd.

Sinds 2012 worden deze producten ook via de foodservice aangeboden. Het merk besteedt veel aandacht aan het verhaal achter het product, om de koper te overtuigen van de herkomst, authenticiteit en meerwaarde van het product. We doen dit gezamenlijk met onze partner de Food Kitchen B.V.

Landelijke outlet

Streekselecties biedt een positieve bijdrage aan een gezonde ontwikkeling van het platteland en de lokale culinaire traditie. Tevens krijgen lokale onderscheidende producten van het platteland een landelijke outlet geboden, zoals speciaal geselecteerde groente en fruit. Via deze weg krijgen producenten een betere verwaarding van hun producten.

Meer informatie en contact

Bekijk de website over StreekselectiesGijs of Passie & Trots voor meer informatie. Of neem voor vragen over onze participatie contact op met onze adviseur.