Contracten voor de Paardenhouderij

Goede afspraken maken voorkomt discussie. ZLTO raadt daarom aan om contracten af te sluiten, wanneer u bijvoorbeeld paarden stalt van anderen of paarden aan- of verkoopt.
Het opstellen van contracten is specialistisch werk en bovenal maatwerk. Het ene bedrijf is immers het andere niet.

ZLTO adviseurs en juristen kunnen voor u een op maat gemaakt contract opstellen. Een adviseur komt bij u op het bedrijf om te bekijken welke zaken van belang zijn om op te nemen in het contract. Vervolgens wordt het contract door één van onze juristen beoordeeld. U bent hiermee verzekerd van een goed contract welke aansluit bij uw bedrijfssituatie. U als lid betaalt hiervoor een bijdrage van € 750,- excl. btw. Ook niet leden kunnen gebruik maken van deze dienst, zij betalen € 875,- excl. btw. Investeren in een (juridisch) sluitend contract nu, voorkomt misverstanden en de daaruit voortvloeiende kosten in de toekomst.

Diensten voor leden

Voor leden stelt ZLTO ook voorbeeldcontracten beschikbaar waar u zelf mee aan de slag kunt. Deze voorbeeldcontracten helpen u op weg met het opstellen van een contract voor aankoop/verkoop paarden en een stallingsovereenkomst voor pension en opfok. U kunt uw contract laten beoordelen door één van onze juristen. U als lid betaalt hiervoor een bijdrage van € 250,- excl. btw. Let op, de jurist kan alleen oordelen over de juridische juistheid van het contract. Hij kan uiteraard niet beoordelen of het contract volledig bij uw bedrijfssituatie aansluit.

Onderstaande links zijn alleen toegankelijk wanneer u ingelogd bent als lid.


Voorbeeldcontract Koopovereenkomst

Voorbeeldcontract Pension

Voorbeeldcontract Opfok

Disclaimer
Hoewel de voorbeeldovereenkomsten met de grootst mogelijke zorgvuldigheid zijn opgesteld, aanvaardt de ZLTO geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten, onvolledigheden, onjuistheden, onvolledigheden of de gevolgen daarvan. De overeenkomsten betreffen basisdocumenten die zich, afhankelijk van de specifieke (bedrijfs)situatie, lenen voor maatwerk. Indien u maatwerk wenst, kunt u contact opnemen met de ZLTO.