Header algmeen_landschap2

ZLTO ledenpanel

ZLTO is in mei 2016 gestart met een online ledenpanel. Een mooie manier om regelmatig te polsen wat jij en andere leden vinden van ons aanbod, onze plannen en activiteiten. Ook kunnen we bij nieuwe maatregelen en andere actuele ontwikkelingen snel peilen hoe onze leden erin staan en dat geluid meenemen in onze contacten met bestuur, politiek en andere stakeholders.

We nodigen je bij deze graag uit om deel te nemen aan het ZLTO Ledenpanel. Het kost je niet veel tijd.

Wat kun je verwachten?

 • We benaderen je gemiddeld één keer per maand met
  een aantal korte vragen.
 • Het beantwoorden ervan vergt hooguit tien minuten.
 • Deelname is gratis en vrijblijvend.
 • Heb je eens geen tijd, dan sla je gewoon een keer over.
 • En je kunt er op elk moment mee stoppen.

Kortom: pak deze kans om je mening te laten horen en actief mee te denken over onze koers en de kwaliteit van onze dienstverlening. Klik op onderstaande button en schrijf je in voor het ZLTO Ledenpanel en beantwoord alvast enkele eerste (profiel)vragen. Meer informatie vind je onder veelgestelde vragen. Liever even live contact? Bel de ZLTO Informatielijn: 073 217 33 33. Mailen kan natuurlijk ook: info@zlto.nl.

Verenigen = delen!

Ik doe mee aan het ZLTO Ledenpanel!

Welke onderwerpen komen aan bod?

Deelname aan het ZLTO Ledenpanel biedt jou de mogelijkheid om je mening te geven over allerlei (actuele) onderwerpen. Onderwerpen die jou bezighouden, onderwerpen waarbij ZLTO mogelijk een rol kan vervullen.

Dit kunnen maatschappelijke thema’s zijn, maar er kan ook gevraagd worden naar jouw mening over de dienstverlening van ZLTO, onze diensten en producten of bijvoorbeeld over de wijze waarop we met leden communiceren. Het kunnen uiteenlopende onderwerpen zijn van A tot Z.

Om een indruk te geven welke onderwerpen aanbod kunnen komen, hieronder de onderwerpen van eerdere ledenpanelvragenlijsten:

 • Jaarplan
 • Hoe groen ben jij?
 • Big data
 • ZLTO Festival
 • Mineralen
 • Veiligheid, etc.

Deelname aan het ZLTO Ledenpanel is leuk, boeiend en afwisselend

Veelgestelde vragen over ZLTO Ledenpanel

Waarom zou ik mee doen? In het belang van de vereniging en van jezelf. Op basis van jouw mening kunnen we onze producten, diensten en activiteiten nog beter afstemmen op de wensen en behoeften van onze leden. We stellen je regelmatig op de hoogte van belangrijke resultaten of ontwikkelingen op basis van het panel.

Hoeveel tijd kost het mij? We houden de lengte van de vragenlijst beperkt. Gemiddeld duurt het beantwoorden vijf tot tien minuten. Het hangt er natuurlijk ook van af hoe uitgebreid je antwoordt en hoe snel je internetverbinding is. Aan het begin van elke vragenlijst geven we een inschatting van de tijd die je bezig bent met het invullen. 

Wat wordt er van mij verwacht? Ongeveer 1 keer per maand ontvang je per e-mail een verzoek tot deelname. Je kunt de vragenlijst invullen op het moment dat je het beste uitkomt. Als je na een bepaalde tijd nog niet hebt gereageerd, sturen wij een herinnering. Ben je een keer niet in de gelegenheid om deel te nemen, dan is dat geen probleem. Hopelijk doe je dan de volgende keer weer mee.

Ben ik verplicht om aan alle onderzoeken mee te doen? Nee. Deelname is altijd vrijblijvend en je kunt steeds kiezen om wel of niet mee te doen. Hopelijk doe je dan de volgende keer weer mee.

Hoe meld ik mijzelf aan als panellid? Lid word je door je e-mailadres door te geven en vervolgens de korte lijst met profielvragen in te vullen, die je direct krijgt toegestuurd. Dit neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Na het invullen ontvang je automatisch een bevestigingsmail. Door te klikken op de link in deze e-mail bevestig je jouw inschrijving en ben je aangemeld als panellid.

Wat gebeurt er met mijn gegevens? Je deelname aan het ZLTO Ledenpanel is altijd anoniem, tenzij je zelf anders aangeeft. Alle peilingen worden uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau (Totta Research). Zij verstrekken geen persoonlijke gegevens aan ZLTO, tenzij jij daar toestemming voor geeft. Wil je uitgebreidere informatie over het privacybeleid.

Wie mogen er meedoen aan ZLTO Ledenpanel? Alle bedrijfsleden van ZLTO en alle medeverantwoordelijke bedrijfsleden.

Waarom onderzoek via e-mail? Dan kun je de vragen beantwoorden op het moment dat het jou het beste uitkomt., Het invullen van de vragenlijst werkt zeer eenvoudig. Bovendien worden dankzij de technologie bij digitaal onderzoek alleen vragen voorgelegd die op jou van toepassing zijn.

Kan ik ook schriftelijk deelnemen? Nee, deelname aan het panel kan alleen via internet. Om je als panellid aan te kunnen melden, is het dus nodig dat je de beschikking hebt over een internetverbinding en over een werkend e-mailadres.

Het is toch wel gratis? Natuurlijk is deelnemen aan het ZLTO Ledenpanel helemaal gratis en volledig vrijblijvend.

Waar is het invullen van de profielvragen voor nodig? Met behulp van deze gegevens kunnen we je gericht bevragen, zodat je geen verzoeken ontvangt die niet op jou van toepassing zijn. Voor sommige onderwerpen willen we bijvoorbeeld alleen de mening peilen van mensen met een bepaald profiel. Verder kunnen we deze gegevens koppelen aan de resultaten van specifieke vragenrondes. Daardoor hoeven we je deze vragen niet steeds opnieuw voor te leggen.

Hoe lang moet ik in het panel blijven? Deelname is elke keer geheel vrijblijvend en je kunt je op elk moment uitschrijven. Als je niet meer wilt worden benaderd voor deelname aan het panel, log je in met je gebruiksgegevens en klik je in de rechter bovenhoek op de button ‘uitschrijven’ .

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen? Als je e-mailadres is gewijzigd of je zou graag op een ander e-mailadres berichten van ZLTO Ledenpanel willen ontvangen, dan kan je dit zelf aanpassen. Log in met jouw gebruiksgegevens en klik in de rechter bovenhoek op de button ‘wijzigen’.

Hoe kan ik mij afmelden? Deelname aan ZLTO ledenpanel is geheel vrijblijvend. Je kan je op elk moment uitschrijven. Als je niet meer wilt worden benaderd voor het deelname aan het panel, log je in met je gebruiksgegevens en klik je in de rechter bovenhoek op de button ‘uitschrijven’.

Wat doe ik als ik een probleem heb bij het invullen van de vragenlijst? Als je tijdens het invullen van één van de vragenlijsten een foutmelding krijgt of niet verder kunt, verzoeken wij je vriendelijk dit per mail aan te geven in een reactie op de e-mailuitnodiging die je hebt ontvangen. Op die manier kunnen we je zo gericht mogelijk helpen.

Wat gebeurt er met mijn e-mailadres? We gebruiken je e-mailadres enkel voor zaken betreffende het panel. Bijvoorbeeld voor het toesturen van de bevestigingsaanmelding, het toesturen van jouw inloggegevens, de uitnodiging voor een nieuwe vragenlijst of het versturen van een nieuwsbrief.

Waar gebruiken jullie mijn antwoorden voor? Aan de hand van je antwoorden en die van de andere ZLTO-panelleden krijgen wij inzicht in de behoeften van onze leden. Zo kunnen wij met de ontwikkeling van onze producten en diensten nog beter aansluiten op de wensen en behoeften van onze leden. Daarnaast kunnen we bijvoorbeeld bij een crisis snel de mening ophalen bij de panelleden, deze meenemen in het proces en hier terugkoppeling op geven.

Kan ik de resultaten inzien? Om je te informeren over de belangrijkste resultaten vanuit ZLTO Ledenpanel sturen wij je de resultaten mee in de wekelijkse ZLTO nieuwsbrief. Het is niet mogelijk om de resultaten van de onderzoeken in zijn geheel op te vragen.

Staat je vraag er niet bij? Als je een vraag hebt over ZLTO Ledenpanel of over een specifieke vragenlijst, dan kun je een e-mail sturen naar vragen@zltoledenpanel.nl.