Paardenhouderij

ZLTO is er als vereniging voor ondernemers in de groene ruimte ook voor de paardenhouder. De belangenbehartiging voor ondernemers in de paardenhouderij vindt plaats vanuit de Sectorraad Paarden, waar de (Z)LTO een zetel in heeft. 

ZLTO Ondernemersdag Paardenhouderij

De tweede editie van de ZLTO Ondernemersdag Paardenhouderij staat op de planning. Hét evenement voor ondernemers binnen de paardenhouderij. Of je nu pensionhouder, opfokker, trainer, handelaar, manegeouder of paard & zorg verlener bent, er is voor ieder wat wils. Er worden verschillende workshops en clinics gegeven. Er is voor iedereen iets te zien, te beleven en te leren. Het thema dit jaar is: “Jouw bedrijf de toekomst in!”. Dit thema vormt de rode draad voor diverse workshops, lezingen en clinics. Het evenement is gekoppeld aan de Hengstenshow van Hengstenhouderij Jespers en VDL Stud, die in de avond zal plaatsvinden. Kortom een leuke en leerzame dag met een wisselend programma!

Wat doet ZLTO voor de paardenhouderij

We hebben ons het afgelopen jaar gericht op een aantal vlakken, waaronder:

  • Nieuws verspreiden algemeen en over dierziekten
  • Behoud van het lage btw-tarief voor fokkerij en opfok
  • Gezondheidsoverleg
  • Dierwelzijn
  • Handreiking voor gemeentes 'paardenhouderij in het omgevingsrecht' opgesteld
  • Onderzoek naar passend onderwijs voor de paardensector

Themabijeenkomsten en excursies

Verspreid over het jaar houden we diverse themabijeenkomsten. In deze bijeenkomsten houden we je op de hoogte van wat in de vakgroep speelt en behandelen we een thema. Dit kan zijn op vaktechniek zoals bijvoorbeeld voeding, fokkerij en sport, maar ook op ondernemerschapsthema’s zoals omgevingsrecht, financiering en juridische/fiscale zaken. Naast de themabijeenkomsten worden ook een aantal keer in het jaar excursies georganiseerd.

Ondersteuning voor u als ondernemer

Daarnaast zijn we er ook voor de individu, we kunnen je begeleiden van opstart tot afbouw en alles wat daar tussen zit. Bekijk hieronder ons aanbod.

Nog geen lid? Download onze folder.

Word nu lid!

Adviseur

Subthema's

LTO Ledenvoordeel

Producten en diensten

Links

Projecten

Documenten

Onze leden vertellen

Blogs

Meer blogs

Nieuws

Meer nieuws

Agenda

Bekijk de volledige agenda

Paardenhouderij