banner akkerbouw

zlto---joris-baecke-084666-1

OPTIakker: volledig overzicht van je bedrijf en strategie

Inzicht in je eigen akkerbouwbedrijf door overzicht en dit te bespreken met een onafhankelijke adviseur? Dat kan met OPTIakker. Al je data komt overzichtelijk bij elkaar in duidelijke grafieken en wordt vergeleken met vele andere bedrijven naar jouw keuze.

OPTIakkerKlik op de afbeelding om meer te weten te komen over OPTIakker.

Ieder bedrijf heeft zijn eigen kenmerken en zelf vergelijken is bijna onmogelijk. Van groot en intensief tot een extensief bouwplan. De verschillen zijn te groot en de data is niet direct vergelijkbaar. Hiermee is aanscherpen en verbeteren van je bedrijfsvoering lastig en laat je veel geld liggen. Dat kan zomaar over enkele duizenden euro’s gaan.

OPTIakker is de enige tool voor het kiezen van de strategische koers voor de akkerbouw door middel van een advies op maat. Met de hoofdthema’s krijg je jouw gehele bedrijfsvoering in beeld:

  • Teelt
  • Financieel
  • Grondsoorten
  • Bemestingstoestand

Zo kun je beter geïnformeerd je eigen koers varen. Alle data staan in één overzichtelijk rapport.

Hoe werkt het?

Vooraf bespreek je met onze adviseur op welke thema’s je in wilt zoomen en welke vergelijkingen je wilt maken. Wij maken een compleet en helder rapport voor je op basis van jouw data en vergelijken deze met een grote groep collega akkerbouwbedrijven.

Daarna volgt de bespreking met een adviseur en dan wordt het pas echt interessant. De adviseur kan namelijk samen met jou de vertaalslag maken en samen bepaal je je aanpak.

Vervolgens kies je zelf hoe intensief je deze wilt bespreken. Individueel of in een studiegroep (6 avonden).

De data kan deels opgehaald worden uit bestaande bronnen en deels lever je hem zelf digitaal aan.

Is OPTIakker iets voor mij?

Wil jij graag meer inzicht op wat er in je bedrijf gebeurt en beter geïnformeerde beslissingen nemen? En gebruik je al een bedrijfsmanagement systeem? (bijvoorbeeld van Agrovision of Dacom). Dan is starten met OPTIakker zo geregeld. Na 1 telefoontje en grondig voorwerk van jouw ZLTO adviseur heb je een compleet rapport en een helder beeld bij mogelijke acties.

Jij hoeft hier voor slechts anderhalf uur van je tijd te investeren.

Wat mag ik als resultaat verwachten?

  • Helikopter view; Even stapje terug doen uit de dagelijkse bedrijfsvoering en samen met een adviseur doorlopen wat je zelf belangrijke aandachtspunten vindt.
  • Overzicht: in een helder en goed leesbaar rapport en samenvatting van alle belangrijke thema’s in je bedrijfsvoering.
  • Actieplan: Een duidelijk beeld bij acties die je op korte en langere termijn kunt ondernemen om je bedrijfsvoering aan te scherpen.
  • Effectievere gesprekken: Je kunt veel betere en gerichtere vragen aan je adviseurs stellen. Je weet waar je staat en hebt een inzicht in je bedrijfsgegevens.

Waar kan ik terecht met vragen?

Vul je gegevens en jouw vraag hieronder in en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk.

Naam:
Adres:
Telefoonnummer:
E-mailadres
Vraag:

Nieuws

Meer nieuws

Producten en diensten

AkkerbouwData