Lid worden!

Lobby maandoverzicht: energiestrategie, omgevingsplannen en wolvenprobleem

De boerenbelangenbehartigers van de LTO's werken iedere dag aan de toekomst van boeren en tuinders. Lees meer over het lobbywerk en de resultaten in het nieuwe maandoverzicht van de belangenbehartiging van ZLTO en LTO, over de maand mei 2021.

LTO

  • LTO Nederland lanceerde samen met MKB Nederland, VNO-NCW, Bouwend-Nederland, Natuur&Milieu en Natuurmonument het voorstel ‘Een duurzaam Evenwicht’. Een aanpak die de vermindering van de stikstofuitstoot stevig versnelt, de natuur versterkt, boeren toekomst biedt en weer ruimte schept voor nieuwe economische ontwikkelingen.
  • LTO Nederland stuurde een brief aan informateur Mariëtte Hamer met een pleidooi voor een Landbouwimpuls in het regeerakkoord 2021-2025. Samen met FrieslandCampina, Cosun, Agrifirm en Vion werd gepleit voor beleid dat stuurt op gezonde mensen, gezond voedsel en een gezonde landbouw.
  • LTO-leden kregen de unieke kans om direct in gesprek te gaan met Europees Commissaris Frans Timmermans over zijn voorstellen voor nieuw landbouwbeleid. Ook kon worden deelgenomen aan een rondetafelgesprek met Europarlementariërs, over het GLB en de Brusselse lobby. 

ZLTO

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen

Gerelateerd nieuws

6
Nieuwsbrief
152
13
Faunaschade
175
13
Glastuinbouw TOV NB
178
13
RES vormt kans
187
13
Stikstof
173
13
Wolf
181