Benefrietactie tegen aardappeloverschot

Bron: LTO Nederland

Eet of trakteer een frietje! Die oproep doen Brancheorganisatie Akkerbouw en Ontwerpbureau Doordacht. Samen zetten ze de ‘Benefrietactie’ op om grootschalige voedselverspilling en het aardappeloverschot te beperken. Het startschot werd gegeven met een filmpje met onder anderen LTO Akkerbouw-lid Hendrik Jan ten Cate.

Als gevolg van de coronacrisis is de aardappelconsumptie fors teruggelopen en wordt een overschot van 1 miljard kilo fritesaardappelen verwacht. Bedrijven die afhankelijk zijn van de aardappelconsumptie raken hierdoor in de knel. Daarom is april omgedoopt tot ‘aardappelmaand’. Tegelijkertijd is dit hét moment om elkaar te steunen en de vitale sectoren een hart onder de riem te steken. Juist de mensen die ervoor zorgen dat ons land blijft functioneren in deze crisistijd worden door de aardappelsector getrakteerd op friet. Iedere woensdag in april is het 'Benefrietdag'.

De Brancheorganisatie roept iedereen op om zelf in actie te komen en iemand te verassen met een frietje en daarbij zoveel mogelijk mooie berichten te delen op social media met #Benefrietjes.

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen

Gerelateerd nieuws

9
Corona
174
2
Akkerbouw
17
2
Biologische land
18
2
Boomteelt en Vaste planten
19
2
Fruitteelt
20
2
Glastuinbouw
21
2
Konijnenhouderij
22
2
Melkgeitenhouderij
23
2
Melkveehouderij
2
2
Multifunctionele landbouw
24
2
Paardenhouderij
25
2
Paddenstoelenteelt
27
2
Pelsdierenhouderij
28
2
Pluimveehouderij
26
2
Schapenhouderij
29
2
Varkenshouderij
30
2
Vleeskalveren
31
2
Vleesveehouderij
142
2
Vollegronds tuinbouw
32
6
Homepage
115