ZLTO vraagt leden om beschermingsmaterialen te doneren

Ziekenhuizen, huisartsen, brandweer en andere zorgverleners hebben vanwege de coronacrisis een nijpend tekort aan beschermingsmaterialen. ZLTO roept haar leden daarom op om gesloten verpakkingen van deze materialen aan te melden bij hun vereniging zodat deze spullen aangeleverd kunnen worden bij een zorgverlener.

Er is vooral tekort aan mondkapjes (FFP1, FFP2 of FFP3), spatbrillen, schorten met lange mouwen (voorkeur) of korte mouwen, lange handschoenen en witte wegwerpoveralls. Met name veehouders in de pluimvee- en varkenshouderij, maar ook ondernemers in de akkerbouw en tuinbouwsectoren, hebben een aantal van deze artikelen in huis in verband met hun reguliere werkzaamheden.

In de regio

Ondernemers met gesloten verpakkingen met mondkapjes of overalls die deze kunnen missen, kunnen zich melden bij de ZLTO Informatielijn: (073) 217 33 33 of het formulier invullen via de webiste: www.zlto.nl/doneren. ZLTO maakt dan een afspraak met de ondernemer over het aanleveren van deze spullen bij zorgverleners in zijn regio. Uiteraard kunnen ondernemers ook aansluiten bij één van de andere initiatieven in zijn regio om deze materialen beschikbaar te stellen aan zorgverleners.

Volgens ZLTO is dit een gelegenheid te laten zien waar de agrarische sector voor staat. Dat gaat verder dan de gezonde voeding die agrarische ondernemers produceren, die verse bos bloemen op tafel of onze bijdrage aan de economie en werkgelegenheid. Het houdt tevens in dat we er zijn in tijden van nood en tijden waarin anderen het lastig hebben.

Doneer beschermingsmateriaal

Vraag en antwoord over het coronavirus

Luisterend oor

De veelgestelde vragen over het coronavirus en Multifunctionele/verbrede landbouw hebben we voor je op een rijtje gezet. 

Naar veelgestelde vragen

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen

Gerelateerd nieuws

9
Corona
174
2
Akkerbouw
17
2
Biologische land
18
2
Boomteelt en Vaste planten
19
2
Fruitteelt
20
2
Glastuinbouw
21
2
Konijnenhouderij
22
2
Melkgeitenhouderij
23
2
Melkveehouderij
2
2
Multifunctionele landbouw
24
2
Paardenhouderij
25
2
Paddenstoelenteelt
27
2
Pelsdierenhouderij
28
2
Pluimveehouderij
26
2
Schapenhouderij
29
2
Varkenshouderij
30
2
Vleeskalveren
31
2
Vleesveehouderij
142
2
Vollegronds tuinbouw
32
6
Homepage
115