#KoopOnzeOogst: boeren en consumenten helpen elkaar

Koop onze oogst

Het coronavirus heeft Nederland in haar greep. Ingrijpende maatregelen volgen elkaar in razend tempo op. Ook boeren en telers blijven niet gespaard. Gezond en vers voedsel is cruciaal, maar de coronamaatregelen leiden tot acute verstoring van de productie, handel en verkoop van versproducten. De campagne #KoopOnzeOogst biedt boeren hulp bij promotie en afzet van hun verse voorraad.

Door sluiting van horeca en catering kunnen boeren hun vertrouwde afzet niet kwijt. Er zijn nu al problemen gemeld met frietaardappelen, asperges, knolselderij, aardbeien en snijbloemen. En er volgen snel meer verse producten van de boer. Via onze Facebookpagina KoopOnzeOogst brengen we vraag en aanbod samen, promoten we lokale initiatieven, zoals Support Your Locals, EtenOver, Boerschappen, De Streekboer, Korte Keten Coalitie en andere consumentenacties en helpen we de Hollandse boeren een handje.

Telers die wel een handje hulp kunnen gebruiken in de zoektocht naar nieuwe afzet kunnen dit melden. Bedrijven en consumenten die die telers graag een handje helpen met de afzet van hun verse voorraad kunnen dit uiteraard ook melden.

Zo helpen we elkaar een handje!

Facebook: @KoopOnzeOogst
ZLTO Infolijn: 073-2173333, info@zlto.nl
LLTB Infolijn: 06-83776001, info@lltb.nl 
LTO Noord Infocentrum: 088 - 888 6666, info@ltonoord.nl 

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen

Gerelateerd nieuws

9
Corona
174
6
Homepage
115