De korte keten als kans in crisistijd

In deze heftige tijd ook wat positiefs. Boeren vervullen uiteraard een belangrijke rol in de wereldvoedselvoorziening. Naast de grootschalige productie zijn er steeds meer ontwikkelingen voor korte voedselketens. Dit laatste kwam donderdagavond uitgebreid aan bod in de uitzending van Jinek.

Hierbij komen econoom Barbara Baarsma, ondernemer Samuel Levie en journalist Teun van de Keuken aan het woord. Het gaat over een voorbeeld van een korte keten welke ontstaan is uit de huidige Corona-crisis. Dit zorgt voor meer leveringszekerheid. Ook is het goed om zaken meer duurzaam en circulair te doen. Het is een goede fundamentele verandering van de voedselketen, waar agrarische producenten een belangrijke rol in vervullen.

RIJP

Het boerenretailplatform RIJP is het korte keten platform van Brabant en misschien wel Nederland. RIJP is een platform van boeren, door boeren, voor de consument. ZLTO is mede-initiatiefnemer. De uitzending van Jinek was weer het zoveelste bewijs dat de roep om een breed gedragen korte keten initiatief als RIJP nodig was. Er is nu nog plek voor enkele deelnemende boeren in RIJP. Bij interesse kunt u een mail sturen naar info@rijp.nu

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen

Gerelateerd nieuws

2
Biologische land
18
2
Multifunctionele landbouw
24
4
Markt & Keten
43
6
Homepage
115