Boeren en tuinders roepen werkzoekenden op voor seizoenswerk

Help ons oogsten logo

LTO Arbeidskracht gaat vraag en aanbod van seizoenswerk samen brengen nu een tekort aan arbeidskrachten dreigt in de land- en tuinbouw als gevolg van de coronacrisis. Het gaat om enkele honderden boeren en tuinders. Deze week start de wervingscampagne helponsoogsten.nl.

Boeren en tuinders kampen met personeelstekort als gevolg van de corona-crisis. Met name in het seizoenswerk dreigt een tekort te ontstaan, buitenlandse werknemers kunnen of willen niet naar Nederland komen vanwege het coronavirus. Hierdoor kan het werk op het land, boomgaard of kas onvoldoende worden uitgevoerd en kan mogelijk minder groenten en fruit geoogst worden. Tegelijkertijd is in andere sectoren zoals de horeca veel minder werk dan normaal en hebben bijvoorbeeld uitbaters en restauranthouders medewerkers naar huis moeten sturen. Het gaat veelal om werknemers die zonder werk zijn komen te zitten als gevolg van de corona-crisis. Een deel van hen kan niet in aanmerking komen voor een uitkering. Deze wervingsactie geeft hen de mogelijkheid snel weer werk en inkomen te hebben. 

Aanmelden op helponsoogsten.nl

Op initiatief van LTO Arbeidskracht wordt vanaf deze week actief werkzoekenden en werkgevers bijeen gebracht. Dit gebeurt in samenwerking met diverse partners in de uitzendbranche. Deze week start de wervingscampagne en kunnen werkzoekenden en werkgevers zich aanmelden op helponsoogsten.nl. Werken in de land- en tuinbouw is zeer belangrijk en zinvol omdat alleen met voldoende handen op het land, kas en boomgaard de voedselvoorziening in Nederland kan blijven worden gegarandeerd. Niet voor niets is de landbouw aangemerkt door de overheid als een essentiële sector voor Nederlandse economie. Boeren en tuinders zullen de voedselvoorziening op peil houden. Dat is een grote verantwoordelijkheid en legt ook een forse druk op ons landbouwsysteem.

Meld je aan

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen

Gerelateerd nieuws

9
Corona
174
6
Homepage
115