Ben jij straks afzender van biologisch leer?

Leer_1Foto met vacht bij: Jeroen en Gusta van der Kooij.

‘Van gras tot tas’. Onder die noemer brengt ‘Trace your Leather Cooperative’ (TLC) het leer gemaakt van Nederlandse biologische runderen op de markt.

De coöperatie wil peilen onder ZLTO-leden of zij interesse hebben iets met leder te doen of op te zetten.

TLC heeft de afgelopen jaren op kleine schaal een keten opgezet voor duurzaam gelooid chroomvrij leder. Alles gemaakt op basis van de huiden van Nederlandse biologische runderen en
natuurgrazers.

Veehouders

Vanaf het moment van oprichting heeft TLC als doel om de biologische veehouders mede-eigenaar te maken van de leerketen. Een aantal leden heeft al eerder via ZLTO gehoord over TLC en aangegeven interesse te hebben in een nauwere samenwerking. Inmiddels is TLC klaar om de volgende stap te zetten.

ZLTO is één van partners die met TLC samenwerkt. We helpen de interesse onder veehouders in kaart te brengen en het eigenaarschap in de keten vorm te geven.

Zou jij iets willen doen in de leerketen?

Wat wil je bijvoorbeeld met de huiden van jouw biologisch gehouden runderen? Je helpt ons en TLC door een korte vragenlijst in te vullen. Dit neemt maar een paar minuten in beslag.

Meer weten?

Neem dan contact op met Matthea van Staden van TLC via veehouders@tlc-leather.com.

Behalve dat wij de oproep doen om de vragenlijst in te vullen zal TLC binnenkort een mail sturen met dezelfde vraag. Wij hebben TLC eenmalig gemachtigd deze vraag uit te zetten onder leden.

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen

Gerelateerd nieuws

2
Melkveehouderij
2
2
Vleeskalveren
31
2
Vleesveehouderij
142
6
Homepage
115