Doe mee aan de Goatober-campagne 2018!

De voorbereidingen voor de landelijke Goatober campagne die 1 oktober officieel van start gaat, zijn in volle gang. De hele maand oktober staat in het teken van geitenbokkenvlees. Restaurants en slagers door heel Nederland zetten dan geitenbokvlees op de kaart.

 

De organisatie is in handen van Meatthemale, een initiatief van ZLTO, Provincie Noord-Brabant en FoodUp Brabant en wordt gefinancierd vanuit het Interreg-project Food Heroes. De partners organiseren dit jaar ook een officiële aftrap van de campagne met een heus Goatober diner op donderdag 4 oktober in Den Bosch. Dit is een besloten diner, waarbij betrokkenen uit de keten worden uitnodigen voor een heerlijk geitenbokkendiner gecombineerd met een stuk verdieping op dit thema.

Vertel je verhaal

De organisatie zou het erg leuk vinden als hierbij ook geitenhouders aanwezig zijn. Wie anders kan het verhaal erachter beter vertellen? Er is namelijk nog werk aan de winkel om Nederlanders te overtuigen van de lekkere én gezonde eigenschappen van geitenbokkenvlees. Rondom de marktintroductie van de bok spelen een aantal belangrijke vraagstukken.

Zowel boeren, chefs, retailers als beleidsmakers komen een verscheidenheid aan uitdagingen tegen: denk aan seizoensgerelateerde productie, vierkantsverwaarding, verkrijgbaarheid voor de consument, slachtleeftijd en introductie van de nieuwe smaak. Deze uitdagingen maken we graag bespreekbaar en vertalen we naar de gerechten.

De Lekkere Man

Het diner wordt verzorgd in samenwerking met de Lekkere Man, die als missie heeft om mannenvlees weer op de kaart te zetten. We hopen van harte dat je er bij kunt zijn; dat we samen kunnen genieten van dit idee én kunnen spreken over de uitdagingen waar we voor staan. Ben je nog niet bekend met het concept en de campagne? Ga dan eens naar de website Meat the Male.

Ben je enthousiast: Dan ontvangen we je graag op donderdag 4 oktober bij Koudijs Kafé aan de Tramkade 26 in Den Bosch. (Let op: Ingang is rechts achter de ingang van het Werkwarenhuis, dus niet via de Kade.) Het diner start om 18.00 uur.

Aanmelden

Het is een gesloten diner met beperkte plaatsen, dus we vragen je om je vooraf aan te melden via meatthemale@zlto.nl. We rekenen geen kosten, maar kom je niet zonder je tijdig af te melden, dan zijn we genoodzaakt de kosten van het diner in rekening te brengen. Om je aan te melden voor het diner, stuur je een mail naar meatthemale@zlto.nl.

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Vraag het aan Loeki van Loon: loeki.van.loon@zlto.nl.

Gerelateerd nieuws

2
Melkgeitenhouderij
23
6
Homepage
115