Multifunctionele / Verbrede landbouw

De sector Multifunctionele Landbouw omvat alle agrarische ondernemers die als hoofd- of bij-activiteit een andere activiteit ondernemen dan primaire agrarische activiteiten. Op veel veehouderij-, akkerbouw- of tuinbouwbedrijven worden niet alleen dieren gehouden of gewassen geteeld, maar steeds meer agrariërs pakken ook andere activiteiten op. Ze zien nieuwe mogelijkheden om het eigen bedrijf te ontwikkelen en te versterken. Voor veel ondernemers zijn deze activiteiten geen bijzaak, maar een belangrijke economische pijler binnen het bedrijf.

Deelsectoren

Hierdoor krijgen bedrijven een multifunctioneel karakter en vandaar ook de term multifunctionele landbouw. Onder multifunctionele landbouw onderscheiden we een aantal deelsectoren. Je kunt hieronder op de deelsectoren doorklikken, je krijgt dan meer informatie over deze tak.

Waarvoor zetten wij als ZLTO ons in?

Als ZLTO brengen wij onze MFL-leden met elkaar in verbinding. Dit doen we door het faciliteren van ontmoeting en uitwisseling tijdens evenementen die we organiseren. Hiermee willen we ondernemers inspireren en ze laten leren van elkaar, waardoor ze vervolgens nog meer kunnen uitblinken in hun vakmanschap en ondernemerschap. Daarnaast staan er periodiek overleggen met de sector gepland - de sectorgroep MFL -, deze bestaat uit ondernemers uit de sector verspreid over het gehele ZLTO gebied.

Tevens heeft ZLTO een breed scala aan diensten voor MFL-ondernemers en worden er projecten ontwikkelt waarmee we inzetten op het versterken van de verbinding tussen boer en burger. Er is een toenemende vraag van mensen naar rust en ruimte, zorg, recreatie, plattelandsbeleving en lekker en natuurlijk eten. Deze activiteiten zijn gericht op kennisuitwisseling, marketing en communicatie. Heb je tot slot een maatwerkvraag dan zijn wij jou ook graag van dienst door middel van een 1-op-1 adviesgesprek!

 

Producten en diensten

Projecten

Sociaal programma

ZLTO is een 'kloppend hart' voor leden en biedt een scala van activiteiten en diensten waarbij het welzijn van leden voorop staat.

Bekijk het aanbod

Documenten

Agenda

Bekijk de volledige agenda

Onze leden vertellen

Links

Blogs

Meer blogs

Nieuws

Meer nieuws

Multifunctionele landbouwToekomst van je bedrijfMultifunctionele landbouw