banner akkerbouw

Lid worden van ZLTO

Als ZLTO-lid profiteer je altijd van onze basisdienstverlening: informatie en belangenbehartiging, dicht bij huis in de afdeling en ook thuis in jouw sector. Daarnaast profiteer van ledenvoordeel. Bovendien kun je deelnemen aan innovatieve projecten. Kortom: alle reden om lid zijn van ZLTO. Juist nu.

Ja, ik word lid!

Waarom lid worden van ZLTO?

ZLTO:

 1. beïnvloedt de wet- en regelgeving met de meest toekomstperspectief biedende lobby
 2. bundelt de krachten van individuele boeren en tuinders voor direct collectief succes. Wij hebben oplossingen vóór en zien kansen bíj ruimtelijke bedreigingen rondom het erf en zorgen ervoor dat je als ondernemer niet alleen staat.
 3. staat in geval van een collectieve crisis met raad en daad voor je klaar. Daar kun je op rekenen. Daarná zetten wij ook de nodige vervolgstappen: we beschikken daarbij over een lange adem en de kennis die nodig is voor het doorlopen van de ambtelijke molen en bureaucratische processen. Wij zijn jouw voorvechter.
 4. beïnvloedt de publieke opinie en werkt aan een positief sector-imago
 5. deelt nieuws, kennis en achtergronden, onder andere via Nieuwe Oogst, de ZLTO Informatielijn en bijeenkomsten
 6. biedt korting op producten en diensten via LTO Ledenvoordeel
 7. is de beste manier om solidair te zijn met collega boeren en tuinders
 8. geeft jou een sterke stem in haar lobby-proces

Infographic voordelen lid worden ZLTO

ZLTO biedt je:

 • Advies over fiscale regelingen, subsidie- en financieringsmogelijkheden
 • Asbestscan, kostenindicatie, berekening zonnepanelen
 • Aanvraag sloop- en bouwvergunning
 • Collectieve inkoop en uitvoering
 • Project- en bouwbegeleiding

Als ZLTO-lid maak je deel uit van een uitgebreid netwerk

 • Lokaal en regionaal
  Jouw ZLTO-afdeling is actief in jouw gemeente en regio (denk hierbij ook aan het Waterschap) en wordt daarbij ondersteund door de specialisten van ZLTO.
 • Provinciaal, landelijk en Europees
  ZLTO en LTO zijn thuis in de provinciehuizen, Den Haag en Brussel. Daarbij wordt ook samengewerkt met andere belangenorganisaties.
 • Agri en Food
  ZLTO heeft veel contacten en werkt samen met verschillende initiatieven en vele bedrijven in de agri en foodsectoren. Via NCB-Ontwikkeling wordt daadwerkelijk geïnvesteerd in Agri en Food. Ons verenigingsgebouw in Den Bosch heet niet voor niets Agri & Food Plaza.
 • Sociaal
  ZLTO heeft oog voor de mens achter de ondernemer. ZLTO organiseert sociale activiteiten en leden kunnen een beroep doen op de sociaal werkers van ZLTO.

Als ZLTO willen we het altijd beter doen

ZLTO behartigt de belangen van zo’n ruim 13.000 leden. Wij vinden het broodnodig, dat er iemand opkomt voor de belangen van onze boeren en tuinders. Ook onze belangenbehartiging kan altijd beter, dus daarom doen we regelmatig onderzoek onder onze leden. Belangenbehartiging is iets dat we samen doen. Zie je kansen? Heb je tips voor ZLTO? Laat het ons horen en mail naar onze informatielijn via info@zlto.nl