Praat jij ook mee over onze lobby?

Header website_0000s_0043_boeren ondernemers praten met elkaar discussie tuinders leden in gesprek

De leden hebben het bij iedere vereniging voor het zeggen. Via gekozen bestuurders, door te stemmen tijdens vergaderingen en door mee te doen aan de vele initiatieven van de verenging kunnen leden hun invloed hebben. Als ZLTO-lid krijg jij hier nog een mogelijkheid bij, via een online ledenforum kan jij direct meepraten over de belangrijke onderwerpen van dit moment.


Dan gaat het vooral over zaken die direct raken aan de lobby van de vereniging: standpunten, reacties op nieuwe ontwikkelingen en het aanpassen van de werkwijze van medewerkers en bestuurders aan de actuele stand van zaken. Dicht bij de boer, samen met de boer.

Hoe vind jij dat ZLTO de lobby tegen een beregeningsverbod in het voorjaar moet aanpakken? In hoeverre mag of moet ZLTO zich bemoeien met de plaatsing van zonnepanelen op boerenland? Het antwoord op dit soort vragen en nog veel meer, vind je op het ledenforum van ZLTO: www.zlto.nl/ledenforum.

Rollen in discussie

In iedere discussie nemen altijd onderstaande personen deel:

 1. Bestuurder: de hoofdbestuurder die verantwoordelijk is voor het onderwerp. Dit verschilt per onderwerp.
 2. Inhoudelijk specialist: medewerker van ZLTO die inhoudelijk specialist is op dit onderwerp. Dit verschilt per onderwerp.
 3. Moderator: Reinier Enzerink, leidt de discussie in goede banen, kan verhelderende vragen stellen, is bevoegd om personen die zich niet aan de gedragsregels houden te verwijderen of om reacties te verwijderen. 

Gedragsregels 

 • Plaats geen reclame of SPAM
  Plaats geen ongevraagde reclame voor goederen, diensten en/of websites in je berichten. Ook berichten met weinig, of geen verwante inhoud aan het oorspronkelijke onderwerp worden gezien als SPAM. Gebruik het forum niet om links naar je site of product aan te prijzen.
 • Plaats geen auteursrechtelijk beschermd materiaal
  Plaats geen stukken tekst van iemand anders waarvan je de rechten niet bezit. Als het stuk elders op internet terug te vinden is, plaats er dan een link naartoe.
 • Plaats geen beledigende berichten of afbeeldingen
  Het plaatsten van beledigende berichten of afbeeldingen is niet toegestaan. Gebruik je gezond verstand bij het opstellen van een bericht.
 • Blijf respectvol naar andere leden
  Je hebt alle recht om het niet eens met je mede forumleden maar plaats dit wel in het juiste perspectief. Zo houden we met z'n allen het forum leefbaar.
 • Hanteer de Nederlandse schrijfregels
  Gebruik in langere stukken leestekens en alinea's. Niks leest lastiger dan één grote brei aan tekst zonder aanknopingspunten. Gebruik niet allemaal hoofdletters, overbodig gebruik van vraag- en/of uitroeptekens in je bericht.
 • Gebruik de informatie vertrouwelijk
  Het ZLTO ledenforum is alleen toegankelijk voor leden van ZLTO met een bedrijfs- of medeverantwoordelijk lidmaatschap. De informatie die daarop staat is vertrouwelijk en niet bedoeld voor verdere verspreiding.