Korte Keten Academy

ZLTO0060_MM_1920x1080px_koe_01

Zin om serieus aan de slag te gaan met de afzet van je eigen product? Maar weet je nog niet hoe of hoe het beter kan? ZLTO heeft via de Korte Keten Academy ‘Korte keten, da’s goeie handel’ zo’n 200 korte keten-ondernemers begeleid. Ondernemers die zich verder hebben geprofessionaliseerd in de afzet van het eigen voedselproduct. Hun leerpunten zijn verzameld in een overzicht.


Agrarische ondernemers zoals jij kiezen steeds vaker om het eigen product rechtstreeks te verkopen aan de consument of zelf af te zetten via horeca of foodservice. Het is fijn om in contact te zijn met de eindgebruiker die jouw product waardeert. Belangrijker nog is dat een korte keten vooral dé kans biedt om meer marge te maken op het product. Investeren in een korte keten moet écht een bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat. Zodat jij straks kunt zeggen: Korte ketens, da’s goeie handel!

voorzijde resultatendocument.JPG

Inspirerende verhalen

Coaching

Van ondernemers in de korte voedselketen wordt veel gevraagd: naast ondernemerschap, ook creativiteit, marketing en communicatie, logistieke kennis, winkelinrichting, voedselveiligheid. Kortom: een duizendpoot. Ook duizendpoten kunnen soms hulp gebruiken.Vanuit het project Korte Keten da’s goeie handel hebben korte keten ondernemers is gewerkt met meerdere adviseurs en coaches.

Lees hier meer over het coachingstraject.

Meer weten?

Meer informatie over het professionaliseren van je eigen korte keten-onderneming? Neem dan contact op met Informatielijn ZLTO: info@zlto.nl.

Dit is een POP3-project gefinancierd door ZLTO en het Europese Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.

Korte keten 2.0 eu.png