Header korte keten

Korte Keten Academy

Voor agrarische ondernemers in de korte voedselketen

Zin om serieus aan de slag te gaan met de afzet van je eigen product? Maar weet je nog niet hoe of hoe het beter kan? ZLTO biedt speciaal voor Brabantse agrarische ondernemers in de korte voedselketen.

Agrarische ondernemers zoals jij kiezen steeds vaker om het eigen product rechtstreeks te verkopen aan de consument of zelf af te zetten via horeca of foodservice. Het is fijn om in contact te zijn met de eindgebruiker die jouw product waardeert. Belangrijker nog is dat een korte keten vooral dé kans biedt om meer marge te maken op het product. Investeren in een korte keten moet écht een bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat. Zodat jij straks kunt zeggen: Korte ketens, da’s goeie handel!

Aanmelden trainingen en coaching

Coaching

Heb jij als ondernemer in de korte voedselketen specifieke uitdagingen waarmee je aan de slag wilt? Dan is individueel advies en begeleiding iets voor jou. De begeleiding is in te schakelen voor marketing, het vinden van nieuwe afzetkanalen, het vastleggen van afspraken, logistiek, personeelszaken, persoonlijke ontwikkeling enzovoorts. Afhankelijk van jouw vraagstuk wordt een deskundige adviseur aan je gekoppeld die jou gaat helpen. Hiervoor is een budget van €1.000 per bedrijf beschikbaar. De eigen bijdrage is 300 excl. BTW voor ZLTO-leden en € voor niet-leden. Heb je zelf al een specialist in beeld, neem dan contact op voor de mogelijkheden om de kosten deels vanuit het project te vergoeden.

Maak alvast kennis met twee coaches Bart Kraaijvanger en Paul Houtepen. Zij en anderen staan klaar om jou verder te helpen met het bouwen van jouw korte voedselketen.

Na een vrijblijvende aanmelding wordt altijd contact met je opgenomen om samen de behoefte en mogelijkheden te bespreken.

Trainingsprogramma

De Korte Keten Academy bestaat naast coaching ook uit trainingen. Alles is los van elkaar te volgen; precies wat jij als ondernemer nodig hebt. ZLTO ontwikkelde het speciaal voor agrarische ondernemers in de korte keten. Dit met een aanbod gericht op zowel beginners als vergevorderden. Het doel is ondernemers te stimuleren verder te professionaliseren. Om uiteindelijk door te groeien naar het zijn van een interessante partner voor marktpartijen. Er zijn workshops op het vlak van onder andere etikettering, voedselveiligheidseisen, meer verkopen met een krachtige boodschap, marketing, social media en videomarketing. De inspiratietour ‘Lekker en lokaal in de toekomst’ is een inspirerende dag met een bus langs aansprekende en innovatieve boerderijwinkels, waarbij experts ingaan op trends. Ook is er een booster van vijf bijeenkomsten met een aantal andere ondernemers onder leiding van meerdere deskundigen. Aan het einde van het traject heb je een gedegen bedrijfsplan en weet je wat jou te doen staat om succesvol te zijn in een korte(re) keten. Lees de verhalen van twee deelnemers: Tessa Hermanussen en Janna de Kort.  

Investeer in jezelf

Om succes te hebben in de korte keten is een gedegen kennis van onder andere de markt, de vereiste productkwaliteit en voedselveiligheid en etikettering onmisbaar. Met deelname aan de Korte Keten Academy groei je uit tot een professionele korte keten-ondernemer. Zo word je een interessante partij voor afnemers in de voedselketen.

Met dit streven hebben we als ZLTO een POP3-subsidie aangevraagd en gekregen. Daarmee kunnen we onze trainingen tegen een lager tarief dan gangbaar aanbieden.

Meer weten?

Meer informatie over de inhoud van de trainingen, de planning of de tarieven? Neem contact op met coördinator Mariska van Koulil via de mail of bel naar 06 835 008 68.

Dit is een POP3-project gefinancierd door ZLTO en het Europese Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.