Header korte keten

Korte Keten Academy

Trainingsprogramma voor agrarische ondernemers in de korte voedselketen

Zin om serieus aan de slag te gaan met de afzet van je eigen product? Maar weet je nog niet hoe of hoe het beter kan? ZLTO biedt hulp in de vorm van een trainingsprogramma speciaal voor Brabantse agrarische ondernemers in de korte voedselketen.

Agrarische ondernemers zoals jij kiezen steeds vaker om het eigen product rechtstreeks te verkopen aan de consument of zelf af te zetten via horeca of foodservice. Het is fijn om in contact te zijn met de eindgebruiker die jouw product waardeert. Belangrijker nog is dat een korte keten vooral dé kans biedt om meer marge te maken op het product. Investeren in een korte keten moet écht een bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat. Zodat jij straks kunt zeggen: Korte ketens, da’s goeie handel!

Aanbod ZLTO

ZLTO heeft een trainingsprogramma ontwikkeld speciaal voor agrarische ondernemers in de korte keten: de Korte Keten Academy. Het aanbod richt zich op zowel beginners als vergevorderden. Het doel is ondernemers te stimuleren verder te professionaliseren. Om uiteindelijk door te groeien naar het zijn van een interessante partner voor marktpartijen. De Korte Keten Academy biedt naast trainingen ook advies en persoonlijke coaching aan. De verschillende trainingen en de coaching zijn los van elkaar te volgen; precies wat jij als ondernemer nodig hebt.

Trainingen Korte Keten Academy

Bekijk hieronder het aanbod deze winter.

Coaching voor ondernemers in de korte voedselketen
Wordt na aanmelding ingepland

Marketing kickstarter voor korte keten ondernemers
Wordt na aanmelding ingepland

Workshop Etikettering en traceerbaarheid
Maandag 22 november van 10.00 tot 16.00 uur

Korte Keten Booster
Eerste bijeenkomst: dinsdag 11 januari 13.00 tot 16.30 uur

Workshop Succesvolle marketing in de korte keten
Maandag 17 januari van 13.00 tot 17.00 uur

Workshop Verhalen vertellen en pitchen
Maandag 31 januari 13.00 tot 17.00 uur

Workshop Voedselveiligheidseisen bij verkoop en/of verwerking van vlees
Maandag 7 februari van 10.30 tot 16.30 uur

Workshop Crowdfunding in de korte voedselketen
Maandag 21 februari van 13.30 tot 16.30 uur.

Investeer in jezelf

Om succes te hebben in de korte keten is een gedegen kennis van onder andere de markt, de vereiste productkwaliteit en voedselveiligheid en etikettering onmisbaar. Met deelname aan de Korte Keten Academy groei je uit tot een professionele korte keten-ondernemer. Zo word je een interessante partij voor afnemers in de voedselketen.

Met dit streven hebben we als ZLTO een POP3-subsidie aangevraagd en gekregen. Daarmee kunnen we onze trainingen tegen een lager tarief dan gangbaar aanbieden.

Alvast kennismaken

Maak alvast kennis met de coach Bart Kraaijvanger. Hij staat voor klaar om jou verder te helpen met het bouwen van jouw korte voedselketen.

Meer weten?

Meer informatie over de inhoud van de trainingen, de planning of de tarieven? Neem contact op met coördinator Mariska van Koulil via de mail of bel naar 06 835 008 68.

Aanmelden trainingen en coaching

Dit is een POP3-project gefinancierd door ZLTO en het Europese Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.

Agenda

Workshop Marketing

Hoe onderscheid je jouw product in het grote aanbod van producten? Tijdens de workshop leer je hoe je door de slimme inzet van online én offline marketing onder de aandacht komt bij jouw doelgroep.

Korte Keten Booster

Wil je jezelf ontwikkelen in de afzet van eigen producten in de korte keten? Maar weet je nog niet hoe of hoe het beter kan? Neem dan deel aan deze tweede Korte Keten Booster voor Brabantse agrarisch ondernemers.

Workshop etikettering

Hoe bereken je de voedingswaarde van een product? Hoe stel je een etiket op? En hoe voldoe je aan de eisen van tracering en verpakking?